Kies de zorgverzekering die bij u past

Via LTO Collectief kiest u voor de collectieve zorgverzekering van CZdirect of CZ. Bent u graag uitgebreid verzekerd of liever alleen verzekerd voor de belangrijkste zorg? Ga voor de verzekering die past bij uw wensen. En profiteer van collectieve voordelen.

Vergelijk de collectieve zorgverzekeringen

  CZdirect CZ 
Verzekerd in 2024 bij een eigen risico van € 385 Vanaf € 140,50 per maand Vanaf € 143 per maand
Korting aanvullende verzekering
15 %
Korting tandartsverzekering  10 %
Tot 5 ongebruikte fysiobehandelingen meenemen   
Tegoed om preventief aan uw gezondheid te werken € 150
€ 150 tot € 250
Extra collectieve vergoedingen om fit en gezond te blijven

Bekijk uw aanbod > Kies CZdirect > Kies CZ

Beste service

Declareer snel en makkelijk via de app. En stel uw vraag aan het CZ Zorgteam. Altijd persoonlijk.

Fysio meenemen

Nog fysiobehandelingen over? Neem tot wel 5 ongebruikte fysiobehandelingen mee naar het volgende jaar.

Ontdek CZ Extra

Krijg support bij uw zorg en gezondheid. Gewoon bij uw zorgverzekering.

Geen zorgen met vergoedingszekerheid

Met de vergoedingszekerheid krijgt u de kosten voor uw zorg gewoon vergoed. Ook als we nog in onderhandeling zijn over een contract met uw ziekenhuis. U hoeft dus niet te wachten met uw behandeling. In de CZ Zorgvinder vindt u welke zorg u vergoed krijgt.

Veelgestelde vragen

CZ heeft 3 verschillende basisverzekeringen:

  1. De Zorgbewustpolis. Dit is een naturapolis. Hier krijgt u 100% vergoed bij zorgverleners met contract voor uw zorg. U krijgt 70% vergoed bij niet-gecontracteerde zorg. Bij deze polis regelt u uw zorgzaken digitaal.
  2. De Zorg-op-maatpolis. Dit is een naturapolis. Hier krijgt u 100% vergoed bij zorgverleners met contract voor uw zorg. Hier krijgt u 75% vergoed bij niet-gecontracteerde zorg.
  3. De Zorgvariatiepolis. Dit is een combinatiepolis. Hier krijgt u 100% vergoed bij zorgverleners met én zonder contract voor uw zorg. Met uitzondering van niet-gecontracteerde zorgverleners in wijkverpleging en GGZ. Die vergoeding is maximaal 85% van het tarief van zorgverleners mét een contract. De rest van de rekening betaalt u zelf.

CZdirect heeft één basisverzekering. Dit is geen restitutieverzekering. Daarom is de keuze voor een zorgverlener hier belangrijker. U krijgt bij niet-gecontracteerde zorgverleners 65% vergoed.

  CZdirect CZ
Korting aanvullende verzekering
15 %
Korting tandartsverzekering  10 %
Vergoeding fysiotherapie 4 tot 6 behandelingen
6 tot 32 behandelingen
Tot 5 ongebruikte fysiobehandelingen meenemen  
Vergoeding tandzorg en controles € 100 tot € 250
€ 250 tot € 1.150
Vergoeding orthodontie
Tegoed om preventief aan uw gezondheid te werken € 150
€ 150 tot € 250
Extra collectieve vergoedingen om fit en gezond te blijven*

*Met een collectieve zorgverzekering bij CZ ontvangt u nóg meer vergoedingen. Voor bijvoorbeeld online mindfulness trainingen, een intake bij de arbeidsfysiotherapeut of een overgangsconsult.

Nee, dat gaat helaas niet. Kiest u voor een basisverzekering van CZdirect? Dan kunt u alleen kiezen uit de aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen van CZdirect.

Bij CZ en CZdirect profiteert u van meer dan 20 (collectieve) diensten en extra's met CZ Extra. Bijvoorbeeld persoonlijk advies van het CZ Zorgteam of verschillende klantvoordelen zoals korting op sportkleding, brillen of lenzen. Ook kunt u werken aan een gezonde leefstijl met de online trainingen van FitzMe. Een training volgen met een persoonlijke online coach? Ga dan voor CZ en start met een training die bij u past.

Vragen? Neem contact met ons op