Moeder en dochter eten samen

Uw collectieve zorgverzekering via ZorgboogExtra (leden)

Via ZorgboogExtra (leden) kiest u voor de collectieve zorgverzekering van CZ. Bent u graag uitgebreid verzekerd of liever alleen verzekerd voor de belangrijkste zorg? Ga voor de verzekering die past bij uw wensen. En profiteer van collectieve voordelen.

De collectieve voordelen die u niet wil missen

 • 5 ongebruikte fysiobehandelingen meenemen
  Dit jaar niet al uw fysiobehandelingen gebruikt? Geen zorgen. U neemt tot wel 5 ongebruikte behandelingen mee naar het volgende jaar.
 • Jaarlijks een HealthCheck
  Hoe staat het ervoor met uw gezondheid? Ontdek het met de HealthCheck. En krijg praktische tips om zelf aan de slag te gaan met uw leefstijl.
 • Méér dan 20 extra's om fit en gezond te blijven
  Zoals verschillende online trainingen met een persoonlijke coach. Bijvoorbeeld een training mindfulness.
 • Extra voordelen aanvullende verzekering Leden
  Kiest u voor de aanvullende verzekering Leden? Dan krijgt u 10% korting op de premie hiervan en vergoedt CZ uw contributie.
Ontdek de extra's

Ruimste vergoedingen

Vergoedingen uit de aanvullende verzekeringen zijn speciaal voor u afgestemd met uw ledenorganisatie. Passend bij de zorg die u nodig heeft.

Veel extra's

Naast het meenemen van 5 ongebruikte fysiobehandelingen en jaarlijks een HealthCheck profiteert u van nog meer collectieve extra's.

Vertrouwde service

Wij zorgen voor service en gemak bij alles wat met de zorgverzekering te maken heeft. Al meer dan 90 jaar geven wij persoonlijk advies op maat.

Geen zorgen met vergoedingszekerheid

Met de vergoedingszekerheid krijgt u de kosten voor uw zorg gewoon vergoed. Ook als we nog in onderhandeling zijn over een contract met uw ziekenhuis. U hoeft dus niet te wachten met uw behandeling. In de CZ Zorgvinder vindt u welke zorg u vergoed krijgt.

Ook collectief verzekeren?

Stap vandaag nog over en kies voor de voordelen van een collectieve zorgverzekering.

Bereken uw premie in 2 minuten
 • Handige opzegservice
 • Gratis voor kinderen tot 18 jaar
 • Altijd 14 dagen bedenktijd

Veelgestelde vragen over de collectieve zorgverzekering

Ja, uw gezinsleden kunnen net als u collectiviteitskorting krijgen op de aanvullende verzekering. Ook profiteren zij van alle collectieve voordelen zoals jaarlijks een HealthCheck en het meenemen van 5 ongebruikte fysiobehandelingen. Dit geldt ook voor uitwonende, studerende kinderen. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.

De vergoedingen in de basisverzekering zijn voor iedereen hetzelfde. Maar de vergoedingen van de aanvullende verzekering en tandartsverzekering verschillen per collectieve zorgverzekering. Deze bepalen we samen met uw werkgever of ledenorganisatie. En als collectief verzekerde profiteert u van meer voordelen en vergoedingen om fit en gezond te blijven. Bovenop alle extra's die u sowieso krijgt als CZ-klant.

Bent u al klant? Bekijk dan uw vergoedingen in Mijn CZ.

Dat ligt eraan hoe u nu verzekerd bent:

 • Heeft u al een zorgverzekering bij CZ? Dan kunt u vanaf de 1e van de volgende maand overstappen naar onze collectieve zorgverzekering. Zorg ervoor dat u binnen 30 dagen na de ingangsdatum van uw nieuwe dienstverband overstapt.
 • Bent u net in dienst bij uw werkgever en heeft u al een collectieve zorgverzekering bij een andere verzekeraar? Ook dan kunt u vanaf de 1e van de volgende maand overstappen naar onze collectieve zorgverzekering. Zorg ervoor dat u binnen 30 dagen na de ingangsdatum van uw nieuwe dienstverband overstapt.
 • Bent u net in dienst bij uw werkgever en heeft u nog géén collectieve zorgverzekering bij een andere verzekeraar? Dan kunt u per 1 januari overstappen naar onze collectieve zorgverzekering.

Gaat u uit dienst bij uw werkgever? Geef dit alstublieft aan ons door. Meestal blijft u tot 1 januari van het volgende jaar collectief verzekerd. Wij zetten de collectieve verzekering daarna om in een individuele verzekering.

Dit verschilt per collectieve verzekering.

 •  Vaak kunt u gewoon collectief verzekerd blijven. U hoeft dan niets te doen.
 •  Sommige werkgevers hebben een speciale collectieve zorgverzekering voor gepensioneerden. U kunt dan naar deze verzekering overstappen.
 •  Soms stopt de collectieve verzekering. We zetten deze dan per 1 januari van het volgende jaar om in een individuele verzekering.

Vraag uw werkgever wat voor u geldt en of u CZ moet informeren of dat uw werkgever dat doet.

Vragen? Neem contact met ons op