ZZP Fit-Check, de persoonlijke APK voor zzp’ers

 • Gratis bij uw ZZP Zorgverzekering
 • Direct inzicht in uw gezondheid
 • Online check, dus eenvoudig thuis te doen
Man met baard kijkt glimlachend door naar buiten

Grip op uw gezondheid met de ZZP Fit-Check

Ziek zijn betekent voor veel zzp’ers geen inkomsten. Houd daarom grip op uw gezondheid, met de gratis ZZP Fit-Check. Ontdek wat uw gezondheidsrisico’s zijn en krijg direct praktische adviezen.

Gratis bij uw ZZP Zorgverzekering

Heeft u een ZZP Zorgverzekering, dan kunt u de ZZP Fit-Check aanvragen. Dit kost u niets.

 • Is dit het eerste jaar dat u de ZZP Zorgverzekering heeft? Dan krijgt u vanzelf een uitnodiging om de ZZP Fit-Check te doen van kennisinstituut &niped (via het e-mail adres info@persoonlijkegezondheidscheck.nl). U hoeft hem dus niet aan te vragen.
 • Bent u al langer via de ZZP Zorgverzekering verzekerd? Dan kunt u de ZZP Fit-Check hieronder aanvragen.
ZZP Fit-Check aanvragen

Zo werkt de ZZP Fit-Check

De ZZP Fit-Check werkt heel eenvoudig. U doet hem gewoon thuis. Zo werkt het:

 1. Online vragenlijst

  Vul een online vragenlijst in over uw leefstijl en gezondheid.

 2. Doe de thuistest

  Hiervoor krijgt u een doosje thuisgestuurd met vingerpriktest. Deze stuurt u vervolgens naar het laboratorium.

 3. Persoonlijk rapport

  Ontvang een persoonlijk rapport met de resultaten van uw gezondheidscheck.

 4. Advies op maat

  Krijg een advies op maat met praktische tips voor een gezonde leefstijl.

 5. Aan de slag

  Ga aan de slag met uw gezondheid: alleen of onder begeleiding van uw huisarts of andere zorgverleners.

100% vertrouwelijk

Natuurlijk staat uw privacy voorop. We laten de ZZP Fit-Check daarom uitvoeren door &niped. Dit is een onafhankelijke instelling die de Fit-Check heeft ontwikkeld in samenwerking met onder andere de Hartstichting en het Nederlands Huisartsen Genootschap. CZ krijgt de resultaten van uw test niet te zien.

Bekijk de volledige privacy voorwaarden van &niped
&Niped-logo

Veelgestelde vragen

Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer een half uurtje. De thuistests zijn gemakkelijk thuis te doen. De thuistests nemen inclusief het verpakken in de verzendmaterialen maximaal 15 minuten in beslag.

De ZZP Fit-Check geeft u inzicht in uw huidige gezondheid. Hiervoor hanteert &niped de volgende leefstijlpijlers: bewegen, roken, alcohol, voeding en stress. Daarnaast brengt u via de thuistest uw bloedsuikerspiegel, cholesterol en buikomvang in kaart. Tot slot kunt u uw bloeddruk gratis bij uw huisarts op laten meten.

De ZZP Fit-Check is 100% privé. CZ heeft géén inzage in uw gezondheidsgegevens of persoonlijke account. De volledige privacy voorwaarden van &niped vindt u hier.

U kunt kosteloos een afspraak maken bij uw huisarts om uw bloeddruk te laten opmeten. Het (jaarlijks) opmeten van de bloeddruk kan geen kwaad en wordt voor mensen boven de 40 jaar zelfs aangeraden door de Hartstichting.

Bron en meer informatie: Hartstichting

De ZZP Fit-Check geeft geen diagnose, maar laat wel zien of u risico loopt op een bepaalde ziekte of aandoening. Heeft u een risicoprofiel rood of oranje, dan adviseren we u om hier verder onderzoek naar te laten doen.

Online vragenlijst ingevuld en thuistests opgestuurd? Dan ontvangt u binnen 2 weken de uitslagen van de tests en een persoonlijk gezondheidsrapport.

Heeft u een ZZP Zorgverzekering bij CZ, dan kost de ZZP Fit-Check u niets. CZ betaalt de kosten t.w.v. € 65.

De ZZP Fit-Check is door &niped ontwikkeld in samenwerking met het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), GGD GHOR Nederland, Nederlandse Vereniging Voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB), de Hartstichting, Nierstichting, Longfonds en Diabetesfonds.

ZZP Zorgcoach

Voor alle vragen over de ZZP Zorgverzekering.