"Ik kan met mijn zorgen terecht als het mij uitkomt"

"Flexibiliteit is het woord van nu. Je moet een deskundige kunnen raadplegen op het moment dat het jou schikt. Bij CZ staan ze 24 uur per dag klaar. Dat spreekt me aan."
Mobiel kapster
Zzp'er Esmie

20 augustus 2017 3 minuten

Hoe ziet uw dag eruit?

"Als mobiel kapster begin ik mijn werkdag achter mijn bureau. Ik bekijk de afspraken die ik heb, zodat ik weet wat ik die dag kan verwachten. Dan ga ik met de fiets of auto op pad naar een afspraak bij iemand thuis of bij een bedrijf."

De klant bepaalt het tijdstip waarop u werkt. Brengt die onregelmatigheid problemen met zich mee?

"Ik dacht dat ik dankzij mijn werkritme een goed eetpatroon had ontwikkeld en gezond leefde. Maar uit de ZZP Fit-Check bleek dat toch voor verbetering vatbaar te zijn. Ik kreeg een paar goede adviezen en heb mijn levensstijl iets aangepast. Met goede resultaten. Die check heeft me wel aan het denken gezet. 

Je krijgt ook de mogelijkheid om thuis bloed te prikken. Dat is handig, duidelijk en snel. Je weet meteen hoe je ervoor staat. Doordat ik een ZZP Zorgverzekering heb, doe ik de check nu elk jaar. Zo kan ik controleren of ik nog gezond ben en aan de slag kan blijven."

Moet u vaak naar de dokter of fysiotherapeut?

"Niet vaak, maar wel regelmatig. Als ik last van mijn rug krijg, maak ik meteen een afspraak met de fysiotherapeut. Die zit hier op de hoek. Als zzp'er ben ik redelijk flexibel. Ik werk op alle momenten van de dag. Ook 's avonds. Ik probeer mijn zorgafspraken te plannen tussen mijn werkmomenten door. Mijn fysiotherapeut houdt daar rekening mee. We vinden samen altijd wel een moment waarop een afspraak in onze beide schema's past."

Verzet u daar wel eens een knipbeurt voor?

"Soms wel. Gelukkig begrijpen mijn klanten dat ik ambulant werk. Ze vinden het meestal geen probleem om een afspraak te verzetten. Mijn klanten blijven mij trouw, ook al lig ik er even uit vanwege lichamelijke klachten."

Ik vind het een prettige gedachte dat ik dankzij de ZZP Zorgverzekering altijd op iemand terug kan vallen.

Wat doet u om veelvuldig bezoek aan de fysio te voorkomen?

"Ik zorg ervoor dat mijn spieren sterk zijn. Elke week een uurtje combat fitness helpt me daarbij. Zo blijf ik ook in conditie. Dankzij die training kan ik zonder moeite door mijn knieën. Als ik een les heb overgeslagen merk ik dit direct aan mijn rug!"

Heeft u een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

"Ja, zonder meer. Eigenlijk zou iedere zzp'er zich moeten verzekeren. Vaak hoor ik dat zelfstandige ondernemers het te duur vinden. Zij weten waarschijnlijk niet dat je bepaalde overbodige onderdelen uit een arbeidsongeschiktheidsverzekering kan schrappen waardoor het wat goedkoper wordt.

Ik wil niet op zorg bezuinigen. Ik heb ook voor de ZZP Zorgverzekering van CZ gekozen. Je kunt dan 24/7 een beroep doen op CZ's expertise. Als zelfstandige sta je overal alleen voor. Je kunt wel wat begeleiding gebruiken. Ik vind het een prettige gedachte dat ik altijd op iemand terug kan vallen. Op de momenten die mij het best schikken."

CZ's Gezondheidslijn 7 dagen per week bereikbaar

Twijfelt u of u naar de dokter moet? Heeft u een korte vraag over uw gezondheid? Wilt u advies van een fysiotherapeut, kraamverpleegkundige of andere deskundige?

Neem contact op met de Gezondheidslijn. Telefonisch, per e-mail of per chat. Op het moment dat het u schikt. Ook in het weekend.

Alles over de Gezondheidslijn

Mobiel kapster

Ik ben 43 jaar, kom uit de buurt van Sittard en ben mobiel kapster. Ik heb de laatste tijd extra aandacht voor mijn gezondheid. Gelukkig maakt mijn fysio altijd tijd voor mij vrij.

Zzp'er Esmie
Algemeen-NaarBoven