"Ik houd mezelf fit en inzetbaar door te sporten en goed op mijn houding te letten"

"Mijn onderneming is een paar maanden oud. Ik heb mezelf nog niet tegen ongevallen of arbeidsongeschiktheid verzekerd. Daardoor loop ik risico. Om ziekte of arbeidsongeschiktheid te voorkomen, sport, fiets en loop ik veel. En ik let goed op mijn houding tijdens het werk."

Eigenaar cateringbedrijf
Zzp'er Tessa

20 augustus 2018

Geen tijd om me te verzekeren

"Ik weet dat ik me moet verzekeren, maar ik vind het lastig om daar tijd voor vrij te maken. Ik ben druk. Als cateraar moet ik me goed voorbereiden op een opdracht. Ik bedenk niet alleen de gerechten, maar ook de manier van presenteren. Daarvoor verzet ik veel fysiek werk, van het klaarmaken van de hapjes tot het in elkaar zetten van allerlei decorstukken."

Om rugklachten te voorkomen probeer ik mijn spieren sterk te houden door veel te bewegen en regelmatig te sporten.

Overbelasting is soms onvermijdbaar

"Tijdens een event ben ik flink aan het tillen. Om mezelf niet te overbelasten laat ik producten en materialen zoveel mogelijk afleveren. Maar ik sta natuurlijk veel in de keuken om gerechten voor te bereiden. Dan probeer ik altijd een goede houding aan te nemen. Op locatie is dat lastiger. Daar heb ik vaak te maken met hoge of juist te lage tafels waar ik mijn creaties op kwijt moet. Dat voel ik een dag later. Dan is een overbelaste rug een vervelend gevolg van een geslaagde avond."

Fit blijven door te sporten

"De rugpijn is voor mij een teken dat ik serieus met mijn gezondheid moet omgaan. Als ik niet oppas moet ik na iedere catering een bezoek aan de fysio inplannen. Ik hockey daarom 2 keer per week en ik doe veel per fiets of te voet. Dat houdt me fit. Zo kan ik opdrachten blijven uitvoeren. Op de dag van een catering zelf zit ik geen moment stil. Ik zorg dat ik van tevoren goed slaap en uitgerust aan de slag kan. En na de catering doe ik af en toe wat rek- en strekoefeningen. Zo blijf ik soepel en kan ik snel door met de volgende opdracht!"

Doe de ZZP Fit-Check

Veel zzp’ers kiezen ervoor om een ZZP Fit-Check te doen. Zo brengt u uw risico’s in kaart en ontvangt u praktische adviezen. Met de ZZP Fit-Check houdt u grip op uw gezondheid. De ZZP Fit-Check is een gratis extra service bij de ZZP Zorgverzekering van CZ.

Lees meer over de ZZP Fit-check

Eigenaar cateringbedrijf

Ik ben 24 jaar, kom uit Vught en heb mijn eigen cateringbedrijf. Ik doe veel om fit en inzetbaar te blijven. Het werk is soms zwaar.

Zzp'er Tessa
Naar boven