Man met baard lacht aan de telefoon

Kies voor de ZZP Zorgverzekering

 • Korting: 10% op de aanvullende en 8% op de tandartsverzekering
 • Beste service: snel declareren via de app
 • Ruimste vergoedingen

De ZZP zorgverzekering in 2024

Een overzicht van de basisverzekeringen speciaal voor u als zzp'er:

Voordelen voor u als zzp'er

Ziek zijn, betekent vaak geen inkomsten voor een zzp'er. Dat begrijpen we maar al te goed. Daarom biedt onze collectieve zorgverzekering voor zzp'ers meer dan alleen korting op de aanvullende verzekering. Ontdek alle voordelen van de ZZP Zorgverzekering.

ZZP Zorgverzekeringen

Uw gezondheid en welzijn staat voorop. Als zzp'er is dit extra belangrijk. De ZZP Zorgverzekering is speciaal voor zzp'ers én hun gezinsleden. Bent u naast uw werk als zzp'er in loondienst? Geen probleem. Ook dan mag u de ZZP Zorgverzekering afsluiten.

Haal meer uit CZ Extra

Als zzp'er wilt u gezond blijven. Daarom krijgt u bij de ZZP Zorgverzekering meer dan 20 gratis extra's die u support geven bij uw zorg en gezondheid. Zoals de FitzMe app, voor een gezondere leefstijl, appen met een verpleegkundige en kortingen op brillen, sportkleding en nog veel meer. Wat past bij u?

Ontdek alle extra's
Man en vrouw kijken op tablet

Kies de ZZP Zorgverzekering

Stap zorgeloos over naar de ZZP Zorgverzekering. Wij zeggen uw huidige verzekering voor u op.

Bereken uw premie in 2 minuten
 • Gratis ZZP Fit-Check
 • Gratis ZZP Zorgcoach
 • 10% korting op uw aanvullende verzekering
 • 8% korting op uw tandartsverzekering
 • CZ Extra

Veelgestelde vragen over uw ZZP zorgverzekering

U heeft geen medische verklaring nodig voor een basisverzekering of aanvullende verzekering bij CZ.

U heeft wel een verklaring nodig voor onze uitgebreide tandartsverzekering.

Ja, u mag bij al onze basisverzekeringen zelf uw ziekenhuis kiezen.

De behandeling van borstkanker, schisis, langdurige infectie na een heup- of knieprothese of Mohs’ chirurgie krijgt u alleen 100% vergoed bij geselecteerde ziekenhuizen met veel ervaring. Lees meer over selectieve inkoop.

Vind uw ziekenhuis

U kunt online een zorgverzekering kiezen en uw premie berekenen zodra de nieuwe premies bekend zijn (half november). De nieuwe verzekering gaat dan op 1 januari in.

Wilt u overstappen naar CZ? Zeg dan uw oude verzekering uiterlijk op 31 december van het lopende jaar op. Dan kunt u tot 1 februari van het nieuwe jaar een zorgverzekering bij ons afsluiten. Uw nieuwe zorgverzekering gaat dan in per 1 januari van het nieuwe jaar.

Wij regelen de opzegging voor u als u vóór 1 januari van het nieuwe jaar onze zorgverzekering aanvraagt. Als u tussen 1 januari en 1 februari onze zorgverzekering aanvraagt, dan moet u zelf uw opzegging regelen.

Soms kunt u al eerder overstappen, bijvoorbeeld als u 18 jaar wordt.

Wij vinden diversiteit belangrijk. Ieder mens moet zichzelf kunnen zijn. Met zijn eigen overtuigingen, culturele achtergrond of godsdienst. Dit kan invloed hebben op de manier waarop iemand zorg wil krijgen en op het contact met zorgverleners. Daarom vragen we zorgverleners om hier zoveel mogelijk rekening mee te houden.

U kunt terecht bij tienduizenden zorgverleners in heel Nederland. Er is dus altijd wel een zorgverlener die past bij uw levenswijze, geloof of cultuur. Vind snel een zorgverlener bij u in de buurt. Liever persoonlijk advies? Bel ons zorgteam op (013) 594 91 10.

Ja, een basisverzekering is in Nederland verplicht. Ook voor kinderen onder de 18 jaar. Een aanvullende verzekering is niet verplicht. U mag dus zelf kiezen of u naast uw basisverzekering ook een aanvullende verzekering afsluit.

Sluit een nieuwe zorgverzekering af als u:

 • 18 jaar wordt
 • in Nederland komt wonen
 • terugkomt uit militaire dienst
 • bij iemand meeverzekerd bent en uw eigen zorgverzekering wil

Lees er hier meer over

Heeft u al een zorgverzekering, en wilt u per 1 januari overstappen naar CZ? Sluit dan in ieder geval vanaf 12 november en vóór 1 januari uw zorgverzekering bij ons af. Dan zeggen wij uw oude zorgverzekering voor u op.

 1. Bekijk en vergelijk onze pakketten
 2. Vul uw gegevens in
 3. Kies de ingangsdatum

Sluit u vóór 1 januari uw zorgverzekering bij ons af? Dan zeggen wij uw oude verzekering voor u op.

ZZP Zorgcoach

Voor alle vragen over de ZZP Zorgverzekering.