Beleid Schoonheidsspecialist

Omdat schoonheidsspecialisten onder de aanvullende verzekering van het CZ zorgverzekeringsbedrijf vallen, hoeft u geen contract af te sluiten.

Eisen voor een vergoeding

Om voor vergoeding in aanmerking te komen, hebt u het volgende nodig:

  • Een diploma van de basisopleiding en een vervolgopleiding voor schoonheidsspecialisten;
  • U houdt als schoonheidsspecialist praktijk;
  • Het diploma moet internationaal door en binnen de EU erkend zijn;
  • De vervolgopleiding moet een specialisatie zijn in de behandelingen waarvan de verzekerde de kosten bij ons heeft verzekerd;
  • U bent met die specialisatie geregistreerd bij de organisatie ANBOS.

Toelichting

Een schoonheidsspecialist kan alleen maar een acnebehandeling declareren, als zij naast haar basisopleiding ook een diploma voor die specialisatie heeft. Bij de beroepsvereniging ANBOS is de schoonheidsspecialiste geregistreerd voor deze specialisatie. Een diploma voor bijvoorbeeld elektrische epilatie is niet voldoende om bij ons een acnebehandeling te kunnen declareren.

Acnebehandeling en ontharing door middel van lasertechniek

Naar aanleiding van een onderzoek gedaan door het RIVM naar laserbehandelingen door schoonheidsspecialisten is door CZ besloten dat deze behandelingen worden voorbehouden aan BIG-geregistreerde zorgverleners. Dit heeft geleid tot het besluit dat de lasertechniek bij de behandeling van acne en bij ontharing door de schoonheidsspecialist niet meer vergoed wordt. Vanwege dit besluit is het noodzakelijk dat uit de nota blijkt welke vorm van ontharingstechniek is gebruikt.

Wanneer worden deze behandelingen wel vergoed?

Behandelingen voor ontharing of acne door middel van lasertechniek uitgevoerd door een huidtherapeut of dermatoloog worden vergoed. Ook als de schoonheidsspecialist deze behandeling uitvoert onder verantwoordelijkheid van een huidtherapeut of dermatoloog vindt er vergoeding plaats. In dit geval moet de nota uitgegeven worden door de huidtherapeut of dermatoloog.

Contact

Neem contact op met het relatiebeheer van voetzorg.

Naar boven