Samen Beslissen invoeren in 10 stappen

‘Samen Beslissen’; maar liefst 98% van uw patiënten wil het. Dat alleen al zou reden genoeg voor u moeten zijn om Samen Beslissen in te voeren. Maar waar begint u? Bekijk de 10 stappen die u helpen om Samen Beslissen in te voeren in uw dagelijkse praktijk.

98 procent wil samen beslissen

Uw patiënten kennen zichzelf het beste en weten welke zorg bij hen past. Uit verschillende pilotprojecten bij verschillende aandoeningen weten we dat Samen Beslissen leidt tot:

  • Meer patiënttevredenheid
  • Hogere therapietrouw
  • Betere kwaliteit van leven
  • Minder invasieve behandelingen
  • Samen beslissen

Tevreden patiënten die zich gehoord weten en de behandeling krijgen waar ze achter staan en die goed voelt. Dat is de kern van Samen Beslissen. Daar doet u het voor.

Bij Samen Beslissen komen twee werelden samen. De kennis van de patiënt of cliënt over zijn of haar situatie, wensen en behoeften, én de kennis van de zorgverlener over mogelijke behandelingen, onderzoeken, medicatie of ondersteuning. Als patiënt en zorgverlener hun kennis bundelen, beslissen zij samen welke zorg het beste past. En daar wordt niet alleen de patiënt maar ook de zorgverlener beter van. Lees meer over Samen beslissen op de landelijke campagne pagina.

Ook stimuleren we uitkomstgerichte zorg. Met deze zorg wordt ‘Samen beslissen’ versterkt. Lees meer over het landelijke programma uitkomstgerichte zorg.

Stappenplan Samen Beslissen

5 Nederlandse ziekenhuizen experimenteerden met het invoeren van Samen Beslissen. Hun geleerde lessen en tips zijn de basis voor dit stappenplan. Het is geen protocol, maar een leidraad. Laat u inspireren en kijk vooral wat bij ú past.

Meer weten?

Neem gerust contact op met onze programmamanager Samen Beslissen, Fenna IJpelaar. Stuur een e-mail of bel haar op telefoonnummer (076) 524 34 04.

Naar boven