Hoe declareren?

Heeft u een overeenkomst met CZ of hanteren wij uw volgformat? Dan vindt u in de administratie paragraaf van de overeenkomst de voorwaarden voor het declareren, anders declareert u volgens de voorwaarden declareren zonder overeenkomst. U levert in beide situaties uw declaraties digitaal aan via VECOZO.

Bekijk de voorwaarden voor declareren zonder overeenkomst

Inschrijving Op Naam

De landelijke ION-database is leidend voor het indienen van declaraties door huisartsen. De declaraties inschrijftarief worden vooraf gecontroleerd aan de hand van de landelijke registratie Inschrijving Op Naam. In het document Inschrijving Op Naam staat meer informatie over de afhandeling van declaraties.

Machtigingsformulier servicebureau

Maakt u gebruik van de diensten van een servicebureau? Dan kunt u dit met het formulier Machtiging huisartsen via servicebureau aan CZ laten weten.

Uw IBAN toevoegen of wijzigen

Wilt u uw IBAN aan ons doorgeven of laten wijzigen? Stuur dan een e-mail Wij nemen vervolgens contact met u op om samen de procedure door te nemen. Dat doen we via het telefoonnummer dat u heeft geregistreerd in Vektis. 

Correcte registratie gegevens Vektis

Vektis beheert de landelijke AGB-database. In de AGB-database staan verschillende gegevens van zorgaanbieders en praktijken geregistreerd, zoals naam, adres- en praktijkgegevens. Deze gegevens worden gebruikt in het declaratieproces tussen de zorgaanbieder en de zorgverzekeraars. Om deze reden is het van belang dat uw registratie correct is. Incorrecte of incomplete registratie bij Vektis kan leiden tot uitval van declaraties. Om dit te voorkomen, vragen wij u, uw gegevens te controleren in de AGB Webzoeker.

Het is daarnaast belangrijk om ervoor te zorgen dat onze verzekerden u kunnen vinden via onze Zorgvinder applicatie. Hierdoor is het in het bijzonder belangrijk dat u, naast de eerder genoemde gegevens, uw vestigingen correct registreert in het handelsregister van de KvK én het AGB-register. Heeft u dit nog niet gedaan? Dan raden wij u aan om alle vestigingen zo spoedig mogelijk te registreren.

Wijzigingen van bijna alle gegevens in de AGB-database, kunt u telefonisch of via internet doorgeven aan Vektis. U belt daarvoor naar 0900 242 26 33 (€ 0,10 per minuut). Of via de website van Vektis.

Contact

Heeft u een vraag over een declaratie? Neem contact met ons op.