Declareren Medisch specialistische zorg

Wat zijn de voorwaarden voor het declareren van Medisch specialistische zorg en welke codes kunt u gebruiken?

Voorwaarden

U declareert één keer per maand (tenzij anders overeengekomen). De openingsdatum van het DBC-zorgproduct bepaalt bij welke verzekeraar u moet declareren.

Dien uw declaraties uiterlijk zes maanden na beƫindiging van het DBC-traject in. Declaraties die later worden ingediend vergoeden wij niet meer, tenzij sprake is van overmacht.

Stuur uw declaraties rechtstreeks aan CZ groep via VECOZO. Zorg dat deze kloppen met het Extern Integratie Model (EIM) versie 9.0. Ook moeten declaraties voldoen aan de NZa Regelgeving.

Wilt u als niet-gecontracteerde aanbieder zorg declareren? Bekijk hoe dit werkt.

Wanneer declareren?

U declareert één keer per maand (tenzij anders overeengekomen). De openingsdatum van het DBC-zorgproduct bepaalt bij welke verzekeraar u moet declareren.

Dien uw declaraties uiterlijk 6 maanden na beëindiging van het DBC-traject in. Declaraties die later worden ingediend vergoeden wij niet meer, tenzij sprake is van overmacht.

Zo dient u uw declaratie in

  • Log in bij VECOZO
  • Vul uw gegevens in
    Selecteer een declaratiebestand, geef een referentie op en geef aan of u een notificatiemail wilt ontvangen zodra de status van uw declaratie wijzigt. Alle declaraties dient u in onder een UZOVI-code 9664.
  • Klik op ‘Dien in’
    Uw declaratie wordt verstuurd naar VECOZO, waar wordt gecontroleerd of het bestand voldoet aan de voor uw zorgverlenersgroep geldende EI-standaard. De declaratie wordt doorgestuurd naar de zorgverzekeraar of gemeente voor een inhoudelijke beoordeling.

Raadplegen retourinformatie en rekening courant

De retourinformatie die u binnenhaalt via VECOZO bevat de landelijke afwijscodes. Om ook de door CZ toegepaste afwijscodes te kunnen raadplegen, moet u de afrekenspecificaties downloaden. Ook uw rekening courant overzicht kunt u raadplegen via VECOZO. Hier kunt u o.a. zien op welk(e) archiefnummer(s) en notakenmerk(en) een verrekening betrekking heeft.

Raadpleeg de instructie 'Retourinformatie'

Betaling

Declaraties die via VECOZO zijn ingediend, worden uiterlijk binnen 28 dagen betaald. Afhankelijk van de verwerkingstijd van de bank kan het nog enkele dagen duren voor de vergoeding is overgeboekt.

Contact

Neem contact op over declaraties van MSZ en geriatrie.

Naar boven