Tandartsangst

Tandartsangst kan aanzienlijke stress veroorzaken bij patiĆ«nten. Er zijn verschillende niet-invasieve methodes beschikbaar om mensen over hun angst voor de tandarts heen te helpen. Denk aan cognitieve gedragstherapie en exposuretherapie. Soms is de angst zeer ernstig of blijken de niet-invasieve methodes niet effectief genoeg te zijn. Dan kan er overwogen worden om de patiĆ«nt te behandelen met lachgas of in het uiterste geval onder algehele narcose. 

Voor deze situaties contracteert CZ groep zorgaanbieders, waarbij we onderscheid maken tussen de angstbehandeling van jeugd en volwassenen. Gecontracteerde zorgaanbieders mogen binnen deze overeenkomst ook narcose of lachgasbehandelingen uitvoeren. Niet-contracteerde zorg vergoeden wij conform de polisvoorwaarden.

Overeenkomsten angst

We bieden vanaf 2025 twee nieuwe overeenkomsten:

  • Overeenkomst lachgas
  • Overeenkomst algehele narcose

Voor meer informatie en/of aanvraag van de overeenkomst, zie ons zorginkoopbeleid.

Aanmelden

Zorgaanbieders kunnen tussen 1 april en 1 augustus een overeenkomst voor 2025 aanvragen via rz.mondzorg@cz.nl. Wij zetten dan een vragenlijst klaar in VECOZO. Aanvragen die later binnenkomen, nemen we niet in behandeling. Een overeenkomst geldt nooit met terugwerkende kracht.

CZ groep hanteert bij deze overeenkomst een gesloten instroombeleid. Nieuwe zorgaanbieders kunnen de overeenkomst ieder jaar aanvragen tussen 1 april en 1 augustus. Aanvragen buiten deze periode nemen we niet in behandeling.

Contact

Neem contact op met Relatiebeheer Zorgverleners