Declareren gezichtsbehandeling

Wat zijn de voorwaarden voor het declareren van de gezichtsbehandelingen en welke code verrichtingen kunt u gebruiken?

Voorwaarden voor declareren

Indien u uw declaraties rechtstreeks bij ons declareert, dan declareert u volgens de voorwaarden voor declareren zonder overeenkomst. U levert uw declaraties dan digitaal aan via de website van VECOZO.

Zo dient u uw declaratie in

  • Log in bij VECOZO
  • Vul uw gegevens in
    Selecteer een declaratiebestand, geef een referentie op en geef aan of u een notificatiemail wilt ontvangen zodra de status van uw declaratie wijzigt. Alle declaraties dient u in onder een UZOVI-code 9664.
  • Klik op ‘Dien in’
    Uw declaratie wordt verstuurd naar VECOZO, waar wordt gecontroleerd of het bestand voldoet aan de voor uw zorgverlenersgroep geldende EI-standaard. De declaratie wordt doorgestuurd naar de zorgverzekeraar of gemeente voor een inhoudelijke beoordeling.

UZOVI-code

Alle declaraties dient u in onder UZOVI-code (Unieke Zorgverzekeraars Identificatie) 9664 voor de 'Centrale verwerkingseenheid CZ groep Zorgverzekeraar: CZ, Nationale-Nederlanden en OHRA'. Dit geldt voor declaraties van alle verzekerden van de labels CZ, Nationale-Nederlanden en OHRA.

Verrichtingscodes

U kunt de volgende verrichtingscodes van de prestatiecodelijst Paramedische hulp declareren:

07.7010 Acnetherapie
07.7012 Camouflagetherapie
07.7006 Overbeharing gelaat
07.7008 Elektrische epilatie

EI-standaard

Maak gebruik van onze instructie voor het vullen van rubriek 422: zorgverlener/ uitvoerder.

Raadplegen retourinformatie en rekening courant

De retourinformatie die u binnenhaalt via VECOZO bevat de landelijke afwijscodes. Om ook de door CZ toegepaste afwijscodes te kunnen raadplegen, moet u de afrekenspecificaties downloaden. Ook uw rekening courant overzicht kunt u raadplegen via VECOZO. Hier kunt u o.a. zien op welk(e) archiefnummer(s) en notakenmerk(en) een verrekening betrekking heeft. Bekijk de instructie 'Retourinformatie'.

Ga naar Vecozo.nl

Niet digitaal declareren

Declareren via een gespecificeerde nota (op papier of als pdf-bestand). Voor de juiste verwerking moeten de volgende gegevens op de declaratie staan:

  • Verzekerdegegevens: NAW-gegevens en geboortedatum
  • Gegevens behandelaar: NAW-gegevens, IBAN-nummer, AGB-code
  • De behandeling: datum en soort behandeling

U geeft de nota aan de verzekerde mee. De verzekerde kan eventueel de declaratie bij ons indienen. Onvolledig ingevulde nota’s kunnen we niet verwerken en sturen we terug aan onze verzekerde met het verzoek om een volledige nota op te vragen.

Heeft u nog geen AGB-code?

Heeft u nog geen AGB-code? Vraag deze dan online aan.

Correcte registratie gegevens Vektis

Vektis beheert de landelijke AGB-database. In de AGB-database staan verschillende gegevens van zorgaanbieders en praktijken geregistreerd, zoals naam, adres- en praktijkgegevens. Deze gegevens worden gebruikt in het declaratieproces tussen de zorgaanbieder en de zorgverzekeraars. Om deze reden is het van belang dat uw registratie correct is. Incorrecte of incomplete registratie bij Vektis kan leiden tot uitval van declaraties. Om dit te voorkomen, vragen wij u, uw gegevens te controleren in de AGB Webzoeker.

Het is daarnaast belangrijk om ervoor te zorgen dat onze verzekerden u kunnen vinden via onze Zorgvinder applicatie. Hierdoor is het in het bijzonder belangrijk dat u, naast de eerder genoemde gegevens, uw vestigingen correct registreert in het handelsregister van de KvK én het AGB-register. Heeft u dit nog niet gedaan? Dan raden wij u aan om alle vestigingen zo spoedig mogelijk te registreren.

Wijzigingen van bijna alle gegevens in de AGB-database, kunt u telefonisch of via internet doorgeven aan Vektis. U belt daarvoor naar 0900 242 26 33 (€ 0,10 per minuut). Of via de website van Vektis.

Contact

Heeft u een vraag over een declaratie? Neem contact met ons op.