Overeenkomst oefentherapie

Hieronder informeren wij u over de inhoud van de overeenkomst en over de wijze waarop u de overeenkomst kunt aanvragen dan wel kunt wijzigen.

Inhoud overeenkomst

De overeenkomst bestaat uit het Individueel Deel (deel I) en uit het Algemeen Deel (deel II). In deel II staan de algemene voorwaarden die wij stellen.

Medische diagnosecodelijst

Heeft u met ons een overeenkomst gesloten voor eerstelijns oefentherapie? Dan hebben we afspraken gemaakt over declareren. Bijvoorbeeld over verwijzingen. In de medische diagnosecodelijst vindt u of een verwijzing van de huisarts of specialist verplicht is. En welke diagnosecode u moet gebruiken. Ook vindt u in deze lijst hoe lang er aanspraak vanuit de basisverzekering mogelijk is.

Bekijk de medische diagnosecodelijst

Onduidelijkheid diagnosecode

We merken dat er soms onduidelijkheid bestaat over het gebruik van diagnosecode XX69, behorend bij ‘weke delen tumoren’ zoals vermeld op bijlage 1 van het Besluit zorgverzekering (Bzv), onder artikel D7. Deze diagnosecode is specifiek bedoeld voor weke delen tumoren, en niet voor andersoortige tumoren. Als dit bij de beoordeling voor ons niet voldoende duidelijk is, vragen wij bij de specialist (extra) informatie op. De specialist geeft dan aan of het daadwerkelijk om een weke delen tumor gaat of niet. Als dat wel het geval is, bestaat de vergoeding uit behandeling gedurende maximaal 24 maanden in aansluiting op bestraling. Als er sprake is van chemotherapie is er geen mogelijkheid om voor deze vergoeding in aanmerking te komen.

Overeenkomst aanvragen

Wilt u een overeenkomst bij CZ aanvragen? Dan moet u voldoen aan ons inkoopbeleid. Dit toetsen wij nadat u een aanvraag voor een overeenkomst heeft ingediend. Besluiten wij u een overeenkomst aan te bieden? Dan maken wij hiervoor gebruik van het landelijke Zorginkoopportaal van VECOZO.

Overeenkomst wijzigen

De meeste gegevens van zorgaanbieders staan geregistreerd in de AGB-database. Houd deze gegevens up-to-date, want ze worden ook door ons gebruikt.

Contact

Neem bij vragen contact op met relatiebeheer.