Duurzame coalitie: van traditionele inkoop naar nauwe samenwerking

Samenwerken voor betere zorg

De zorg is niet toekomstbestendig. En innovatie gaat niet snel genoeg. Terwijl patiënten wel steeds meer verwachten. Daarom gaat CZ steeds meer langdurig samenwerken met zorgverleners. Dat doen we in een duurzame coalitie.

Werken aan toekomstbestendige zorg

Niet meer elk jaar onderhandelen over prijs en kwaliteit, maar langdurig samenwerken aan gezamenlijke doelen. Zodat we samen de uitdagingen in de zorg aan kunnen. Dat doen we door slimmer te werken en in te zetten op innovaties. Met een aantal grote zorginstellingen in ons kerngebied werken we aan één doel: het toekomstbestendig houden van de zorg.

Door te kijken naar de toekomst kunnen we plannen maken om ons voor te bereiden op veranderingen in de zorg. Denk aan mogelijk minder zorg die naar het ziekenhuis komt en het aanpassen van de vaste kosten structuur. Het beheersen van zorgkosten is dus nét zo belangrijk als een toekomstbestendig plan voor de bedrijfsvoering van de zorginstelling.

Gezamenlijke visie en doelstellingen

CZ staat niet aan de zijlijn, maar is intensief betrokken. Samen met de zorginstelling bepalen we wat we willen bereiken. En we voelen ons beide verantwoordelijk voor het behalen van onze doelen. We maken afspraken over:

 • het verhogen van de kwaliteit
 • de toegankelijkheid van zorg
 • de afbouw van kosten
 • het werkplezier van zorgmedewerkers

Door samen te werken en kennis te delen, vinden er positieve veranderingen plaats in behandel- en bedrijfsprocessen. Met als doel bij te dragen aan een toekomstbestendige zorg. Blijkt een nieuwe (digitale) techniek of zorgvorm goed te werken? Dan kan deze vervolgens ook ergens anders worden ingezet.

Ontdek hoe we samenwerken in een duurzame coalitie

Deze aanpak levert écht iets op

Met het Zuyderland Ziekenhuis hebben we in korte tijd al mooie resultaten behaald. Maag-, darm- en leverpatiënten kunnen met de MijnIBDcoach digitaal in contact blijven met hun arts. Door het gebruik van de online coach is het aantal ziekenhuisopnames gehalveerd.

Bekijk alle innovaties waar we aan werken

Gezamenlijk sturen naar maximale impact

Met al onze Duurzame Coalities zorgen we ervoor dat we gezamenlijk sturen op het bereiken maximale impact, zodat we onze gezamenlijke doelen optimaal behalen. Dat doen we door samen met de zorginstelling de Impact Methode in te zetten. Met deze methode zijn we in staat om vooraf inzicht te krijgen in de potentiële impact van projecten én kunnen we tijdens het project ook gericht bijsturen. Zo verhogen we de kans dat we de impact bereiken die we voor ogen hebben.

Meer weten? Bekijk het boek over de Impact Methode:

 • Download het e-book om te lezen op uw e-reader
  De Impact Methode 
 • Download de pdf versie
  De Impact Methode 
 • Bestel een papieren (hardcover) exemplaar per e-mail. Gratis voor partners van CZ zolang de voorraad strekt. Geef aan hoeveel exemplaren u wilt ontvangen en op welk adres.
  Bestel het boek

Naar boven