Duurzame coalitie: voorbeelden uit de praktijk

We hebben duurzame coalities met het Zuyderland Ziekenhuis, het Elkerliek Ziekenhuis en GGZ-instelling Mentaal Beter. Bekijk de innovaties waar we met hen aan werken. En wat dat oplevert.

Voorbeelden van innovaties

Samen met een aantal zorginstellingen werken we hard aan betere zorg. En dat levert mooie resultaten op.

MijnIBDcoach - halvering ziekenhuisopnames

Zuyderland Ziekenhuis en Elkerliek Ziekenhuis
Met de online coach kunnen patiënten met chronische darmklachten chatten met een verpleegkundige of arts. Ook kunnen ze zelf hun gezondheid bijhouden. Gaat alles goed? Dan is een afspraak in het ziekenhuis niet nodig. Door het gebruik van de online coach is het aantal ziekenhuisopnames gehalveerd.

Parkinson Coach - patiënt heeft meer inzicht en controle

Zuyderland Ziekenhuis
De Parkinson Coach helpt patiënten om hun gezondheidssituatie in de gaten te houden. De patiënt komt meer te weten over de ziekte en kan deze beter onder controle houden.

Flexibel gips - maar één keer naar het ziekenhuis

Elkerliek Ziekenhuis
Normaal moet gips verwijderd worden in het ziekenhuis. Met flexibel kunststof gips hoeft dat niet. Patiënten met eenvoudige botbreuken hoeven dus niet nog eens naar het ziekenhuis. Dat scheelt tijd én geld.

Online GGZ behandeling - geen wachttijden

GGZ-instelling Mentaal Beter
Mensen met depressieklachten en angststoornissen kunnen online behandeld worden. Zonder wachttijd. Ze kunnen namelijk direct aan de slag, gewoon vanuit huis. Zo kunnen we de wachtlijsten in de GGZ verkorten.

Naar boven