Fysieke belasting effectief aanpakken

Als uw medewerker kampt met fysieke klachten, wilt u hem snel en goed helpen. Om uitval te voorkomen. Maar wat is de beste en kortste weg naar de juiste interventie? Weten wat echt werkt? Vraag het onze experts.

Fysieke belasting, beroepsziekte nummer 2

Fysieke belasting is een overmatige belasting van het houdings- en bewegingsapparaat. Bijvoorbeeld door tillen, duwen of repeterende bewegingen. Maar ook langdurig zitten en activiteiten die veel energie kosten en invloed hebben op bijvoorbeeld de spieren, bloedsomloop, ademhaling of stofwisseling kunnen fysieke overbelasting veroorzaken.

Pak fysieke belasting aan met de CZ Bedrijfsgezondheidswijzer

Met de bedrijfsgezondheidswijzer krijgt u nóg meer kennis over fysieke belasting in uw organisatie. En leest u hoe u fysieke belasting aan kunt pakken. Gemiddeld verzuimen 3 op de 10 Nederlanders vanwege fysieke overbelasting. Maar er zijn ook flinke verschillen per branche. Bent u benieuwd hoe uw sector scoort op het gebied van fysieke belasting?

Vraag de gratis CZ Bedrijfsgezondheidswijzer aan
CZ Bedrijfsgezondheidswijzer

Verzuim door fysieke belasting aanpakken? Vraag het de expert

Is verzuim door fysieke belasting een zorg voor u? Praat eens met een expert van CZ. Onze experts zoeken graag samen met u naar een onderscheidende en doeltreffende aanpak van werkbelasting. En bieden u toegang tot ons uitgebreide netwerk van bedrijfszorgaanbieders. Met ruim 233 interventies alleen al voor fysieke belasting. Neem vandaag nog contact op.

Kom in gesprek

Blijf op de hoogte:

Ontvang elke maand het laatste nieuws over gezondheid, duurzame inzetbaarheid en onze (veelal gratis) diensten voor werkgevers.

Ja, schrijf mij in