Help uw medewerkers met wachtlijstbemiddeling

Moet uw medewerker lang wachten op een behandeling? Misschien kan hij of zij ergens anders sneller terecht. Onze interventie-experts zoeken het graag voor u uit.

Vrouw met een headset op haar hoofd
We onderzoeken of de zorg voor uw medewerkers sneller kan worden geleverd. Dit is fijn voor uw medewerkers, maar ook voor u.

Wanneer is de bemiddeling mogelijk?

De CZ Interventie Experts onderzoeken of de zorg voor uw medewerkers sneller kan worden geleverd. Zij bemiddelen voor consulten en behandelingen in ziekenhuizen, GGZ-instellingen en zelfstandige behandelcentra (ZBC’s). Bijvoorbeeld:

 • Dagbehandelingen
 • Behandelingen zonder opname (poliklinisch)
 • Onderzoeken
 • Opnames en operaties
 • Ambulante en klinische GGZ-behandelingen

Passende zorg vinden is soms lastig. Ook voor ons. Toch slagen wij vaak binnen 2 werkdagen met het vinden van een alternatief. Dit komt omdat wij een breed netwerk en uitgebreide kennis van het zorgveld hebben. Ook kunnen afspraken tussen de zorgverzekeraar en zorgverlener zorgen voor kortere wachttijden.

Is het voor iedereen?

Heeft uw bedrijf een collectieve zorgverzekering bij CZ afgesloten? Dan kunt u voor al uw medewerkers via de interventie-experts kosteloos wachtlijstbemiddeling aanvragen. Ook als zij geen verzekering bij CZ hebben.

Zo werkt wachtlijstbemiddeling

Ontdek in 3 stappen hoe wachtlijstbemiddeling werkt:

 1. Neem contact op met onze interventie experts

  Is uw medewerker ziek? En wilt u langdurig verzuim voorkomen? Bied een helpende hand. En vraag persoonlijk advies aan onze interventie-expert.

 2. De interventie-expert maakt een inventarisatie

  Na toestemming van uw medewerker kijkt de interventie-expert naar de situatie. Om welke aandoening gaat het? En welke behandeling past hier het beste bij?

 3. We bespreken mogelijkheden voor de meest passende zorg

  Wat past het beste? Klopt dit bij de wensen? Samen met uw medewerker bespreken onze experts alle mogelijke opties.

Sneller weer aan het werk

Door wachtlijstbemiddeling hebben wij de wachttijd gemiddeld met 34 dagen kunnen verkorten. Help uw medewerkers weer sneller aan het werk. Dat is fijn voor hen, maar ook voor u.

Zet wachtlijstbemiddeling in
Interventie-experts CZ aan het werk

Veelgestelde vragen

De interventie-expert kan de wachttijden voor zorg flink verkorten. Daarnaast ontvangt u bij de inzet van bedrijfszorg inkoopvoordeel. Het proces van verzuimbegeleiding van uw medewerker wordt volledig voor u vastgelegd. U kunt deze informatie gebruiken voor het dossier voor de Wet verbetering poortwachter.

Onze interventie-experts weten waar zorg sneller geleverd wordt. Dit komt omdat zij een breed netwerk hebben en daarnaast uitgebreide kennis van het zorgveld.

De wachttijden bij de psycholoog zijn lang. Help daarom uw medewerkers met bedrijfspsychologische hulp. Hier zijn de wachtlijsten vaak aanzienlijk korter. Hiermee ondersteunt u uw personeel en voorkomt u extra hoge verzuimkosten.

Het kan zijn dat uw medewerker al langer onder behandeling is en een goede band met de zorgverlener heeft of gewoon liever in de buurt geholpen wil worden. Hier kunt u niets aan doen. Uw medewerker heeft altijd een keuzevrijheid voor zijn behandelaar.

Nee hoor. Als uw bedrijf een collectieve verzekering met CZ heeft afgesloten, dan bemiddelen wij voor al uw medewerkers, ook als zij elders zijn verzekerd.

Vragen of advies? Neem contact op met een adviseur zorg en bedrijfszorg

De adviseurs zorg en bedrijfszorg helpen u graag met al uw vragen over bedrijfszorg en de collectieve zorgverzekering. U kunt ze bereiken via de CZ Bedrijvendesk.