Fysieke belasting in cijfers

Fysieke belasting is arbeidsrisico nummer 2!

Lichamelijk zwaar werk, herhalende bewegingen en een ongezonde werkhouding hebben grote invloed op de gezondheid en inzetbaarheid van personeel. Een verkeerde werkhouding of het langdurig uitvoeren van dezelfde handelingen kunnen klachten veroorzaken. Na werkstress is fysieke belasting de tweede verzuimveroorzaker van Nederland.

Datum: 3 maart 2017 - Leestijd: 3 minuten

De cijfers

Infographic fysieke belasting

Verzuim door fysieke belasting aanpakken? Vraag het de expert

Is verzuim door fysieke belasting een zorg voor u? Praat eens met een expert van CZ. Onze experts zoeken graag samen met u naar een onderscheidende en doeltreffende aanpak van werkbelasting. En bieden u toegang tot ons uitgebreide netwerk van bedrijfszorgaanbieders. Met ruim 233 interventies alleen al voor fysieke belasting. Neem vandaag nog contact op.

Kom in gesprek over fysieke belasting
Loek van Groesen
Senior adviseur zorg en bedrijfszorg
Ik zoek samen met klanten naar een efficiƫnte manier om gezondheid van medewerkers te verbeteren. Door meer te investeren in preventie, dragen we bij aan het betaalbaar houden van de zorg.

Blijf op de hoogte:

Ontvang elke maand het laatste nieuws over gezondheid, duurzame inzetbaarheid en onze (veelal gratis) diensten voor werkgevers.

Ja, schrijf mij in