Bekijk het webinar ‘Fysieke belasting: de kortste weg naar de best passende interventie’.

Lichamelijk zwaar werk, herhalende bewegingen en een ongezonde werkhouding hebben grote invloed op de gezondheid en inzetbaarheid van personeel. Na werkstress is fysieke belasting de tweede verzuimveroorzaker van Nederland. Leer in 30 minuten alles over een nieuwe aanpak van klachten en verzuim door fysieke belasting op het werk.

Dit leert u in het webinar

Met een nieuwe aanpak kunt u het tij keren en veel klachten voortaan voorkomen of snel wegnemen. In dit webinar gaan Wouter Schouten en Aukje Rekkers-Staal daar uitgebreid op in. Zo komt u erachter wat een effectieve aanpak is. 

  • Wat is fysieke belasting door werk precies?
  • Hoe wordt het veroorzaakt?
  • Wat is de impact in uw branche?
  • Wat is een doeltreffende aanpak? 
  • Bij wie ligt de regie?
  • Hoe zet u snel de juiste interventie op het juiste moment in?

Voor wie is het webinar bedoeld?

Het webinar is bedoeld voor HR-professionals die in hun werk te maken hebben met gezondheid en duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Reacties van deelnemers

  • 68% raadt het webinar aan bij collega’s
  • 79% heeft nieuwe kennis opgedaan
  • gemiddelde beoordeling: 7,5

Over de sprekers

Aukje Rekkers-Staal

Aukje Rekkers-Staal
Adviseur zorg en bedrijfszorg

Preventie van arbeidsrelevante ziekten en klachten daar ligt mijn passie. Hoe kan ik bijdragen aan het bevorderen van de gezondheid van medewerkers, is een vraag waar ik mij al jaren mee bezighoud. Vanuit CZ draag ik hieraan bij door het ontwikkelen van zorgpaden voor de meest voorkomende arbeidsrisico’s. Samen met de werkgever ontdekken hoe we medewerkers duurzaam inzetbaar kunnen houden. Dat is waar ik energie van krijg.

Wouter Schouten

Wouter Schouten
Adviseur zorg en bedrijfszorg

Mensen helpen om gezond gedrag aan te leren en toe te passen in hun dagelijkse leven - thuis of op het werk - dát is mijn doel. Ik geloof oprecht dat gezondere medewerkers een betere organisatie maken. Vanuit CZ lever ik daar een bijdrage aan door bedrijven te adviseren over het verbeteren van de gezondheid, vitaliteit en inzetbaarheid van hun medewerkers. En het organiseren van passende, effectieve interventies om te voorkomen dat medewerkers onnodig uitvallen, of ze juist sneller naar de juiste zorg te begeleiden.

Vragen of advies? Neem contact op met een adviseur zorg en bedrijfszorg

De adviseurs zorg en bedrijfszorg helpen u graag met al uw vragen over bedrijfszorg en de collectieve zorgverzekering.
U kunt ze bereiken via de CZ Bedrijvendesk.

Naar boven