Overgewicht en werk, dit zijn de risico’s

Ruim de helft van de volwassen Nederlanders had in 2019 overgewicht. En door corona is dit aantal alleen maar gegroeid, aldus het Voedingscentrum. Ontdek hoe dit ook uw organisatie raakt en lees hoe u overgewicht op de agenda zet.

verzuim bij mensen met overgewicht.

Bron:
Duke University

jaarlijkse extra verzuimkosten per medewerker met overgewicht.

Bron:
My Daily Lifestyle

Nederlanders is aangekomen in coronatijd.

Bron:
Voedingscentrum

Wanneer heeft iemand overgewicht?

We spreken van overgewicht als iemand een BMI heeft boven de 25. Ook een buikomvang van meer dan 88 (vrouwen) of 102 (mannen) duidt op overgewicht.

Bekijk de tips

Zo zet u overgewicht op de agenda

Veel werkgevers vinden het lastig om het met medewerkers over hun gewicht te hebben. Ze zien het als privé. Maar wist u dat medewerkers wat extra motivatie wel waarderen? Zeker 68% van werkend Nederland wil aan de slag met zijn of haar gezondheid. Weten hoe u overgewicht op de agenda zet?

Bekijk de tips

Bekijk het minicollege: Overgewicht en werk

Bij meer bewegen denken mensen vaak aan hardlopen en uitputtende trainingen. Maar bewegen zit hem vooral in de dagelijkse activiteiten. Weten hoe u medewerkers meer laat bewegen? Ontdek het in 3 minuten met het minicollege van gezondheidswetenschapper Maarten Bijma.

Bekijk het minicollege

De beste interventies voor gezond gewicht

We zijn voor u op zoek gegaan naar de beste interventies op het gebied van gezonde voeding, beweging en stress. En omdat onregelmatige werktijden extra uitdagingen geven als het gaat om gezond gewicht, hebben we daarvoor aparte interventies geselecteerd.

Diensten en vergoedingen voor uw medewerkers

Zo helpen we uw medewerkers om op gewicht te komen en blijven:

Sportende vrouwen