Wat te doen tegen slapeloosheid?

18 tips waarmee uw medewerkers beter slapen

Het is in ieders belang dat medewerkers goed uitgerust aan het werk gaan. Zo blijft hun belastbaarheid en veerkracht optimaal. Omdat slaapproblemen werkgerelateerd kunnen zijn, is slaap ook een zorg van werkgevers. Met deze tips laat u medewerkers gegarandeerd beter slapen.

Senior adviseur zorg en bedrijfszorg
Wouter Schouten

8 maart 2019

1. Maak slaapproblemen bespreekbaar

Ieder bedrijf mag van zijn medewerkers verlangen gezond en productief te zijn. En medewerkers mogen verwachten dat het bedrijf randvoorwaarden schept. Laat leidinggevenden medewerkers vragen wat zij nodig hebben om zich uitgerust, fit en veerkrachtig te voelen. Uit die gesprekken ontstaan vaak goede ideeën. Om een succesvol gesprek te voeren is het belangrijk om eerst een visie op de invloed van slaapproblemen voor het werk te bepalen.

Zo wordt leefstijl bespreekbaar op de werkvloer

2. Ontmoedig werk na werktijden

Steeds meer bedrijven ontmoedigen werkzaamheden na werktijden en in de avonduren. Adviseer medewerkers om binnen twee uur voor het slapengaan geen digitaal device meer te gebruiken. Het brein moet ruimte krijgen om te af te schakelen, zodat het zich optimaal kan opladen. Gewoonten slijten slecht, maar medewerkers staan altijd open voor inzichten, ook als het hun privéleven betreft.

Zo lukt het uw medewerkers om hun leefstijl te veranderen

3. Stel flexibele werktijden in

Wanneer medewerkers hun werkdag zelf kunnen indelen, passend bij hun biologische klok, vinden ze eerder een gezonde werk-privébalans.

Zorg voor een goede balans tussen belasting en belastbaarheid

4. Meer tips

In onze whitepaper "De invloed van slaapproblemen op het werk" vindt u meer informatie, 6 extra tips voor u als werkgever en 9 tips voor medewerkers zelf.

Senior adviseur zorg en bedrijfszorg

Ik adviseer bedrijven op het gebied van collectiviteiten en gezondheidsmanagement. Ik ben bewust bezig met voeding en beweging en ga graag op reis met mijn gezin.

Wouter Schouten

Vragen of advies? Neem contact op met een adviseur zorg en bedrijfszorg

De adviseurs zorg en bedrijfszorg helpen u graag met al uw vragen over bedrijfszorg en de collectieve zorgverzekering.
U kunt ze bereiken via de CZ Bedrijvendesk.

Naar boven