Werkstress

Werkstress is het gevolg van werkdruk. Te hoge werkdruk ontstaat wanneer een medewerker het werk niet binnen de gestelde tijd af krijgt of niet meer aan de gestelde eisen kan voldoen. Werkstress is dus de negatieve reactie op deze werkdruk.

17,3

% van de medewerkers heeft burn-out klachten

Bron:
Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden 2018 (TNO/CBS)

54,9

werkdagen is de gemiddelde verzuimduur bij werkstress

Bron:
Arbobalans 2018 (TNO)

2,3

miljard euro bedragen de verzuimkosten door werkstress

Bron:
Arbobalans 2018 (TNO)

Werkstress in uw branche

In elke branche zorgt werkstress voor afnemende productiviteit, verzuim en extra kosten. Maar liefst 1 op de 6 medewerkers in Nederland heeft burn-out klachten als piekeren, slecht slapen en energiegebrek.

Stress verminderen? Pak het preventief aan

Vaak wordt bij werkstress pas ingegrepen als het te laat is. Herstel duurt daardoor lang. Als u preventief te werk gaat, kunt u uw medewerkers en bedrijf veel leed besparen.

Aukje vertelt over werkstress

Werkdruk is oké, maar werkstress echt niet

Van werk, en van af en toe heel veel werk, kan je hartstikke blij worden. Maar van werkstress niet. Aukje weet als geen ander wat langdurige werkdruk, te hoge verwachtingen en te weinig waardering met mensen doet. Lees er meer over in haar blogs of bekijk de andere inspirerende artikelen over werkstress.

Meer inspiratie over werkstress

Vragen? Neem contact op met een adviseur zorg en bedrijfszorg

De adviseurs zorg en bedrijfszorg helpen u graag met al uw vragen over bedrijfszorg en de collectieve zorgverzekering. U kunt ze bereiken via de CZ Bedrijvendesk.