Werkstress

Werkstress is het gevolg van werkdruk. Te hoge werkdruk ontstaat wanneer een medewerker het werk niet binnen de gestelde tijd af krijgt of niet meer aan de gestelde eisen kan voldoen. Werkstress is dus de negatieve reactie op deze werkdruk.

Arbeidsrisico nummer 1

Werkstress

Werkstress in uw branche

In elke branche zorgt werkstress voor afnemende productiviteit, verzuim en extra kosten. Maar liefst 1 op de 7 medewerkers in Nederland heeft burn-out klachten als piekeren, slecht slapen en energiegebrek.

Stress verminderen? Pak het preventief aan

Vaak wordt bij werkstress pas ingegrepen als het te laat is. Herstel duurt daardoor lang. Als u preventief te werk gaat, kunt u uw medewerkers en bedrijf veel leed besparen.

Werkstress signaleren? Download de whitepaper

Met deze praktische whitepaper leert u werkstress herkennen en geven we u tools voor een doeltreffende aanpak. Werk naar een stressvrije organisatie in 5 stappen.

Werkdruk is oké, maar werkstress echt niet

Van werk, en van af en toe heel veel werk, kan je hartstikke blij worden. Het geeft betekenis aan je leven. Maar werkstress doet dat zeker niet. Aukje weet als geen ander wat langdurige werkdruk, te hoge verwachtingen en te weinig waardering met mensen doet.

Lees het in de column van Aukje