Voorkom een vakantieburn-out bij medewerkers

Vakantie klinkt als ‘ontspanning’. Maar als medewerkers gestrest op reis gaan, is de kans groot dat ze na de vakantie alsnog tegen een burn-out aanlopen. Wanneer werkgevers weten wanneer hun medewerkers op vakantie gaan, doen ze er goed aan de werkdruk af te bouwen om het risico op een vakantieburn-out te verkleinen.

Senior adviseur zorg en bedrijfszorg
Aukje Rekkers-Staal

7 juli 2021 2 minuten

Vakantie en burn-out vormen al jaren een opvallende combinatie. Uit cijfers van het CBS en de gezamenlijke arbodiensten blijkt dat burn-outs na een vakantie vaker voorkomen dan ervoor. Dat heeft te maken met de hoeveelheid stress voor vertrek.

De coronacrisis heeft de afgelopen tijd veel stress veroorzaakt. Uit onderzoek van het RIVM is gebleken dat de meerderheid van de Nederlanders van mening is dat de pandemie een negatief effect op hun leven heeft gehad. Een recordaantal mensen heeft dusdanig veel spanning ervaren dat ze een beroep moesten doen op psychosociale zorg. Dat is zorgwekkend. Stresshormonen blijven vaak lang in het lichaam aanwezig. Voor medewerkers die een hoge werkdruk hebben gevoeld zullen de vakantieweken misschien niet genoeg zijn om echt tot rust te komen. Wanneer ze na hun vakantie weer aan de slag gaan, kunnen ze zich al na 1 week uitgeblust voelen.

14%

ervaart grote stress tijdens vakantie

Bron:
CBS (2018-2019)

46%

rust niet voldoende uit op vakantie

Bron:
CBS (2018-2019)

58%

werkt harder na de vakantie

Bron:
CBS (2018-2019)


Cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek laten zien dat de helft van de vakantiegangers niet in staat is om volledig ‘af te schakelen’ en hun stresshormonen te temmen. Er blijft een zekere vermoeidheid bestaan. Mensen met hardnekkige stressklachten (14%) denken dat na hun vakantie alles beter zal gaan. Ze nemen zich ook voor om het rustiger aan te doen. Maar in de eerste week na de vakantie werken ze vaak nog harder dan ervoor, met een burn-out en uitval als reële risico’s.

Help uw medewerkers om de juiste keuze te maken

Mensen hebben een langere periode nodig om hun lichaam en geest te laten herstellen. Zo af en toe een weekendje vrij is niet toereikend. Daarom moedigen veel werkgevers hun medewerkers aan om juist nu vakantie te vieren. Na een crisis van anderhalf jaar is het verstandig om verlof op te nemen en ‘af te schakelen’. 70% van de Nederlanders is in 2021 van plan om enkele weken op vakantie te gaan, hetzij in de zomer, hetzij in de herfst, hetzij in de winter. Dat is 20% meer dan in 2020. Ruim 45% van de Nederlanders verwacht in Nederland te blijven.

Door alle onzekerheid rondom reisadviezen naar verschillende landen en mogelijke lockdowns, zal het uitdagend zijn om relaxed op vakantie te gaan en volop te genieten. Bedrijven kunnen hun medewerkers helpen door in de aanloop naar de vakantie de juiste omstandigheden te creëren. Bijvoorbeeld door het werk anders te organiseren en de werkdruk af te bouwen richting de vakantie. Nu wordt de druk vaak nog opgebouwd, doordat allerlei dingetjes ‘nog even moeten worden gedaan’. Werkgevers kunnen dit patroon doorbreken door medewerkers niet met te veel losse werkzaamheden op te zadelen.

Videobellen met Aukje over werkstress

Vragen over werkstress? Plan een videogesprek

Weten hoe u werkstress in uw organisatie effectief aanpakt? Werkstress-expert Aukje Rekkers-Staal vertelt u graag welke praktische oplossingen er zijn. Dat kan al binnen 48 uur, op werkdagen. Gratis en persoonlijk.

Plan een adviesgesprek over werkstress Lees meer over videobellen

Het stressniveau moet omlaag

Het stressniveau van medewerkers moet écht omlaag. Dat geldt voor alle medewerkers en zeker ook thuiswerkers. Doordat werk en gezin thuis in elkaar overlopen staan medewerkers dagelijks meer dan acht aaneengesloten uren 'aan’. Dat houdt niemand vol. Het tafelvoetbalspel op het werk en het praatje met collega’s bij de koffieautomaat hebben een functie. Een mens heeft afleiding nodig om gefocust te blijven. Juist het sociale aspect heeft door de crisis enorm onder druk gestaan, waardoor veel mensen extra stress zijn gaan ervaren.

Om medewerkers te helpen ontspannen heeft CZ een aantal interventies geselecteerd:

  1. Training Meer balans van Gezondeboel
  2. Online cursus Mindfulness
  3. Thuis werken aan vitaliteit van FitzCompany

Met deze online-trainingen krijgen medewerkers tips en oefeningen rondom ontspanning en werk-privébalans. Werkgevers doen er goed aan om medewerkers op deze interventies te wijzen en tegelijkertijd de werkdruk te verlagen. Medewerkers zelf hebben natuurlijk ook een verantwoordelijkheid om hun belastbaarheid te controleren en soms ‘nee’ te antwoorden als de hoeveelheid stress te hoog wordt. Ook zij zullen moeten leren om in de aanloop naar hun vakantie af te bouwen, zodat ze ontspannen op reis gaan en op de plaats van bestemming volledig tot rust kunnen komen.

Tips voor een ontspannen vakantie voor lichaam én geest

Vakantie zorgt voor een gezonde balans. Een mens komt weer op adem als hij leuke dingen ervaart. Een verblijf in een andere omgeving is prettig, maar geen noodzaak. Een 'thuisvakantie' kan ook effectief zijn. Naast bovengenoemde interventies, zijn de tips en adviezen op het FitzMe-portal voor uw medewerkers echte aanraders om te ontspannen en tijdig in een vakantiestemming te komen.

Uw medewerkers en u profiteren allebei van een ontspannen vakantie

Medewerkers die heerlijk ontspannen vakantie hebben gevierd, zijn gelukkiger, productiever, geduldiger en ook nog eens aardiger voor hun collega’s. Bedrijven profiteren ervan als ze medewerkers in staat stellen om dit gevoel zo lang mogelijk vast te houden.

Heeft u vragen over het verminderen van werkstress en onze aanpak van bedrijfszorg? Mail mij gerust. Ik kom graag met u in gesprek.

Senior adviseur zorg en bedrijfszorg

Ik adviseer bedrijven over verzuim, gezondheidsmanagement en zorgcollectiviteiten. Mijn aanpak is maatwerk. Heeft u vragen over het verminderen van ziekteverzuim en onze aanpak van bedrijfszorg? Ik help u graag. Neem gerust contact met mij op.

Aukje Rekkers-Staal

Vragen of advies? Neem contact op met een adviseur zorg en bedrijfszorg

De adviseurs zorg en bedrijfszorg helpen u graag met al uw vragen over bedrijfszorg en de collectieve zorgverzekering.
U kunt ze bereiken via de CZ Bedrijvendesk.

Naar boven