Collectieve korting op basisverzekering vervalt

Alle andere voordelen blijven

De Tweede Kamer heeft een besluit genomen. Vanaf 2023 mogen zorgverzekeraars geen collectieve korting meer geven op de basisverzekering. Dat vinden we net als u erg jammer. Toch gaat uw collectief contract verder dan alleen een korting. Ontdek wat de waarde is én blijft en wat u in 2024 kunt verwachten.

Samen houden we uw medewerkers gezond. Dat is de waarde van collectiviteiten

Gezonde medewerkers functioneren beter, zijn productiever en verzuimen minder. Dit zorgt voor een beter bedrijfsresultaat. En uw medewerkers hebben minder zorg nodig, waardoor zorgkosten laag blijven. Dit heeft uiteindelijk een positief resultaat voor iedereen. Wist u dat u samen met CZ werkt aan de gezondheid van uw medewerkers?

En het mooie is: hoe meer collectief verzekerden, hoe groter het effect. Met uw collectieve contract heeft u meer inzicht in gezondheidsrisico's om verzuim preventief te voorkomen. En krijgt u toegang tot een uitgebreid interventienetwerk. Met advies op maat via onze bedrijfszorgaanpak.

Blijvend voordeel voor uw medewerkers

Uw medewerkers profiteren in 2024 nog steeds van veel collectieve voordelen. Ze kunnen in ieder geval rekenen op:

  • Collectieve korting op de aanvullende verzekering
  • 5 ongebruikte fysiobehandelingen meenemen
  • Jaarlijks een HealthCheck
  • Extra vergoedingen bij een collectieve aanvullende verzekering
  • Meer dan 20 collectieve extra's én exclusieve voordelen om fit aan het werk te blijven

Veelgestelde vragen

Minister Kuipers (VWS) vindt dat zorgverzekeraars onvoldoende hebben aangetoond wat de toegevoegde waarde is van de korting. Daarom vervalt de korting op de basisverzekering per 2023.

Toch toont een onafhankelijk onderzoek in opdracht van CZ aan dat een collectiviteit juist wél waardevol is. Voor werkgevers loont het namelijk om te investeren in de gezondheid van medewerkers. Elke geïnvesteerde euro levert € 1,70 op. Volgens CZ zit de waarde van collectiviteiten dan ook in passende oplossingen om de gezondheid van medewerkers te verbeteren.

Nee, CZ heeft geen doel om winst te maken. De collectieve korting wordt altijd meegenomen in de berekening van de premie. Om de korting aan te bieden, wordt er gerekend met een opslag. Kijk hoe de premie wordt opgebouwd.

Nu de collectieve korting in 2023 vervalt, wordt deze opslag niet meer bij de premie gerekend. Dus CZ houdt niets over aan het vervallen van deze korting.

Vragen of advies? Neem contact op met een adviseur zorg en bedrijfszorg

De adviseurs zorg en bedrijfszorg helpen u graag met al uw vragen over bedrijfszorg en de collectieve zorgverzekering. U kunt ze bereiken via de CZ Bedrijvendesk.