Medewerker zorgt voor een werk-privébalans

Ontspanning en werk-privébalans

Hoe zorg je voor voldoende rust en ontspanning na werktijd? Met deze interventies krijgen uw medewerkers een betere balans en leren ze zich te ontspannen.

Bent u geen werkgever? Ook dan zijn we er voor u. Lees meer over de oorzaken van stress. En hoe u dit kunt verminderen.

Voor u geselecteerd

We hebben 2 interventies van Gezondeboel en de nieuwe module op het FitzMe-portal voor u geselecteerd. Met deze online trainingen krijgen uw medewerkers tips en oefeningen rondom ontspanning en werk-privébalans. We hebben scherpe afspraken gemaakt over kwaliteit, prijs en doorlooptijd. Dit zijn de interventies die we hebben geselecteerd:

  1. Training Meer balans van Gezondeboel
  2. Training Beter ontspannen van Gezondeboel
  3. Thuis werken aan vitaliteit van FitzCompany

1. Training Meer balans

Deze online training is bedoeld voor iedereen die bewust of onbewust op zoek is naar meer balans. In de eerste sessie krijgen deelnemers uitleg over (dis)balans, stress en welzijn. Ook stellen ze doelen waaraan ze concreet gaan werken. En staan vragen centraal als: wat vind je belangrijk, hoe gaat dat nu en welke rol speelt je mindset hierin?

In de tweede sessie leren deelnemers wat ze zelf kunnen doen om de balans te herstellen. Het gaat hier over ontspanning, time-management, grenzen stellen en gezond leven. Aan het einde van het programma zien deelnemers hoe de balans ervoor staat en welke aanpassingen ze eventueel nog moeten maken.

Aanbieder:  Gezondeboel
Tijd: 3 maanden
Kosten: € 30 (excl. BTW)
Vorm: online

Meer weten of deze interventie inzetten? Neem contact op.

2. Training Beter ontspannen

Deze online training leert wat ontspanning is en hoe je je kunt ontspannen. Daarnaast staan er veel ontspanningsoefeningen in het portaal waar medewerkers direct mee aan de slag kunnen. Het is geschikt wanneer medewerkers klachten hebben, maar ook zonder klachten is het goed om te kunnen ontspannen.

Het programma start met uitleg over spanning en het nut van ontspanning. Vervolgens worden er verschillende oefeningen geboden: omgaan met spannende situaties, ontspannen op werk, progressieve relaxatie (spierontspanning), bewegen en een mindfulnessoefening.

Deelnemers kunnen ervoor kiezen om één oefening te doen of om ze allemaal te doorlopen. Aan het begin van het programma wordt een doel opgesteld dat aan het eind van het programma wordt geëvalueerd. Deelnemers bepalen zelf waar en hoe lang ze de training willen doen.

Aanbieder:  Gezondeboel
Tijd: bepaalt deelnemer zelf
Kosten: € 30 (excl. BTW)
Vorm: online

Meer weten of deze interventie inzetten? Neem contact op.

3. Thuis werken aan vitaliteit

Tijdelijk kunnen alle medewerkers met een verzekering van CZ gebruikmaken van 'Thuis werken aan vitaliteit' op het FitzMe portal. De korte tips en oefeningen van 3 tot 10 minuten helpen om voldoende te bewegen, goed te eten en in balans te blijven. Met onder andere tips voor thuiswerken, weerstand versterken met gezonde voeding, het belang van bewegen en leren omgaan met angst en onzekerheden.

Dit is het FitzMe portal

Het FitzMe portal is een online platform boordevol praktische informatie, oefeningen en diverse unieke gezondheidsprogramma’s. Het is deskundig samengesteld door experts van FitzCompany. Met het FitzMe portal kunnen uw medewerkers zélf aan de slag met de meest voorkomende arbeidsrisico’s, bijvoorbeeld werkstress, fysieke belasting en slaapproblemen. Uw medewerkers kunnen het FitzMe portal veilig inzetten om fit te blijven. Persoonlijke gegevens worden niet gedeeld met u als werkgever of CZ.

Aanbieder: FitzCompany
Tijd: bepaalt deelnemer zelf
Kosten: tijdelijk gratis voor CZ verzekerden
Vorm: online

Meer weten of deze interventie inzetten? Neem contact op.

Benieuwd naar andere interventies voor mentale kracht? Ontdek meer thema's.

Interventie-expert Marijke aan het werk

Meer weten? Plan een adviesgesprek

Het kan best lastig zijn om zelf de juiste interventie te kiezen. Onze interventie-experts denken daarom graag met u mee. En ze regelen de interventie ook voor u, als u dat wilt. U hoeft de deur er zelfs niet voor uit.

Plan vandaag nog een videogesprek Of bel of mail ons

Nog geen collectief contract, maar wel interesse?

Onze interventies zijn exclusief beschikbaar voor organisaties die een collectief contract met CZ hebben. Wilt u ook gebruikmaken van onze diensten voor werkgevers? Informeer dan gerust eens naar de mogelijkheden van een collectief contract voor uw organisatie. Goed voor uw medewerkers én voor u!

Ontdek de voordelen van collectief verzekeren

Neem contact op met een interventie-expert

De interventie-experts helpen u graag met al uw vragen over interventies rondom leefstijl en gezondheid. U kunt ze via video, telefonisch of per e-mail bereiken.

Naar boven