Hoe CZ HR-managers helpt om draagvlak voor investeringen in gezondheid te krijgen

Op het gebied van data kan HR meestal wel wat hulp gebruiken. CZ biedt uitkomst. Onze specialisten verzamelen data, analyseren data en leveren maatwerkadvies, waarmee u uw directie kunt motiveren om in de gezondheid en inzetbaarheid van medewerkers te investeren. De dienstverlening van CZ begint altijd met een gesprek. Op basis van de uitkomsten en stappen die uw bedrijf al heeft gezet, stellen we een plan van aanpak op. Voor ieder bedrijf zal dat er anders uitzien.

Kom in gesprek met onze specialisten

Inventariseren van risico’s

We analyseren de beschikbare en relevante data die voorhanden is. Daaronder verstaan we de gegevens die u zelf al heeft verzameld, plus onze eigen data over zorgconsumptie bijvoorbeeld. En uitkomsten van online testen of een PMO. Daarnaast interviewen we medewerkers, leidinggevenden, directieleden en andere stakeholders. Zo inventariseren we de gezondheidsrisico’s in uw bedrijf.

Maatwerkadvies

Uit de analyse volgt een maatwerkadvies, waar u samen met CZ invulling aan geeft. Het advies is veelomvattend. Het bevat ook de interventies die u kunt inzetten. Individueel of in groepsverband. Ook voor medewerkers die niet bij ons verzekerd zijn. Dit onderbouwd advies helpt u om uw directie te overtuigen om in gezondheid te investeren.

Inzet van zorgpaden

Om gericht oplossingen te vinden voor de meest voorkomende arbeidsrisico’s, ontwikkelt CZ zogenoemde zorgpaden, zoals voor de aanpak van werkstress. Met behulp van de paden bent u in staat om klachten in de juiste fase in te delen. Per fase zijn interventies geselecteerd die oplossingen bieden. Zo kiest u precies die interventie die aansluit bij de zorgbehoefte van uw medewerker. Een doeltreffende aanpak en een efficiënte besteding van middelen. Een aantal interventies is zelfs wetenschappelijk onderzocht en bewezen verklaard.

Interventies organiseren

De CZ Interventie Expert adviseert over en regelt de in te zetten interventies. Maar kan ook aangeven wat een interventie kost. Zodra u weet welke interventies u nodig heeft, kan de expert een berekening maken van de kosten. Wanneer u gebruik maakt van ons netwerk zorgaanbieders, profiteert u van de kwaliteit en een scherpe prijs. Voor uw directie kan deze informatie vertrouwenwekkend zijn.

Gebruik van de KOBA-DI tool

Onze bedrijfszorgspecialisten kunnen de KOBA-DI tool in uw bedrijf introduceren. Dit instrument is ontwikkeld door TNO en maakt het effect van een investering in duurzame inzetbaarheid inzichtelijk. Het is een slimme manier om uw directie te laten zien dat het nut heeft om iets te doen aan de gezondheid van personeel.

Advies over het financieren van interventies

CZ biedt u kosteloos advies over financieringsoplossingen voor interventies, bijvoorbeeld via een interventieverzekering of subsidies. Dit ‘meedenken’ kan u de nodige kosten besparen. En dat is goed nieuws voor investeerders.

Maak meteen een afspraak
Interventie-experts CZ aan het werk

Ook interessant

Blijf op de hoogte:

Ontvang elke maand het laatste nieuws over gezondheid, duurzame inzetbaarheid en onze (veelal gratis) diensten voor werkgevers.

Ja, schrijf mij in