Man met koptelefoon aan het hardlopen

Onderzoek laat zien: investeren in leefstijl loont

Investeren in leefstijl levert niet alleen gezondheidswinst voor medewerkers op. Het heeft ook een gunstig effect op uw bedrijfsresultaat. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van CZ. Ontdek meer.

Download het rapport

Gezonde medewerkers, gezond bedrijfsresultaat

Onderzoek in opdracht van CZ bewijst dat gezonde medewerkers beter functioneren op het werk, productiever zijn en minder verzuimen. En dat levert u én uw medewerkers voordelen op. Zelf waren we al overtuigd van de meerwaarde van leefstijlprogramma’s voor werknemers. Maar nu hebben we ook daadwerkelijk zwart op wit dat investeren in leefstijl loont.

Waarde van collectiviteiten bewezen

CZ ziet bedrijfszorg al jaren als de belangrijkste manier om samen met werkgevers inhoud te geven aan de meerwaarde van de collectieve zorgverzekering. Want daarmee versterken we de vitaliteit en gezondheid van medewerkers.

Dat draagt niet alleen bij aan hun productiviteit en duurzame inzetbaarheid, maar ook aan lagere zorgkosten. Want mensen met een betere leefstijl hebben minder zorg nodig. En minder kosten betekent een lagere premie voor iedereen. Dat noemen wij zorg die verder gaat. Wij zijn ervan overtuigd dat we zo samen de zorg betaalbaar houden. En die overtuiging blijkt ook te kloppen.

We lieten adviesbureau Vital Innovators dit onderzoeken, volgens de Social Return On Investment-methode (SROI). Uit het rapport blijkt dat iedere euro die geïnvesteerd wordt in bedrijfszorg gemiddeld € 1,42 oplevert voor álle stakeholders (werkgevers, werknemers, zorgverzekeraars en alle andere verzekerden).

Opbrengst werkgevers

Voor werkgevers levert iedere euro die ze investeren zelfs € 1,70 op door lager ziekteverzuim, minder verloop van personeel en minder ongevallen.

Wat zijn de opbrengsten voor de werkgever bij de inzet van leefstijlprogramma's?

Opbrengst werknemers

Voor werknemers levert iedere euro die de werkgever investeert € 1,60 op. Dit komt door een betere gezondheid, beter welzijn en een lagere premie.

Wat zijn de opbrengsten voor de werknemer bij de inzet van leefstijlprogramma's?

Lees er meer over in het rapport ‘Maatschappelijke waarde van collectiviteiten’. En ontdek ook de succesverhalen van 9 organisaties die samen met CZ werken aan gezondheidsmanagement.

Blijf op de hoogte

Houd medewerkers gezond. Ontvang elke maand het laatste nieuws over gezondheid, duurzame inzetbaarheid en onze (veelal gratis) diensten voor werkgevers.

Ja, schrijf mij in

Vragen of advies? Neem contact op met een adviseur zorg en bedrijfszorg

De adviseurs zorg en bedrijfszorg helpen u graag met al uw vragen over bedrijfszorg en de collectieve zorgverzekering.
U kunt ze bereiken via de CZ Bedrijvendesk.

Naar boven