Investeren in leefstijl loont

Onderzoek laat zien dat investeren in de leefstijl van uw medewerkers een positief effect heeft op hun gezondheid. Maar het zorgt ook voor gunstige bedrijfsresultaten. Benieuwd hoe?

Download het rapport

Gezonde medewerkers, gezond bedrijfsresultaat

Een onderzoek in opdracht van CZ toont aan dat gezonde medewerkers beter functioneren op het werk, productiever zijn en minder verzuimen. Het levert u én uw medewerkers dus veel voordelen op. Leefstijlprogramma’s voor uw medewerkers zijn belangrijk. En met dit onderzoek tonen wij aan dat investeren in leefstijl loont.

De waarde van een collectiviteit

Bedrijfszorg is de belangrijkste manier om de waarde van een collectieve zorgverzekering aan te tonen. Samen met CZ kunnen werkgevers hiermee de vitaliteit en gezondheid van medewerkers versterken.

Dit draagt niet alleen bij aan hun productiviteit en duurzame inzetbaarheid, maar ook aan lagere zorgkosten. Want mensen met een betere leefstijl hebben minder zorg nodig. En minder kosten betekent een lagere premie voor iedereen. Wij zijn ervan overtuigd dat we zo samen de zorg betaalbaar houden. Dat is zorg die verder gaat.

We lieten adviesbureau Vital Innovators dit onderzoeken, volgens de Social Return On Investment-methode (SROI). Uit het rapport blijkt dat iedere euro die geïnvesteerd wordt in bedrijfszorg gemiddeld € 1,42 oplevert voor álle stakeholders (werkgevers, werknemers, zorgverzekeraars en alle andere verzekerden).

Opbrengst werkgevers

Voor werkgevers levert iedere euro die ze investeren zelfs € 1,70 op door lager ziekteverzuim, minder verloop van personeel en minder ongevallen.

Wat zijn de opbrengsten voor de werkgever bij de inzet van leefstijlprogramma's?

Opbrengst werknemers

Voor werknemers levert iedere euro die de werkgever investeert € 1,60 op. Dit komt door een betere gezondheid, beter welzijn en een lagere premie.

Wat zijn de opbrengsten voor de werknemer bij de inzet van leefstijlprogramma's?

Lees er meer over in het rapport ‘Maatschappelijke waarde van collectiviteiten’. En ontdek hierin ook de succesverhalen van 9 organisaties die samen met CZ werken aan gezondheidsmanagement.

Download het rapport

Blijf op de hoogte:

Ontvang elke maand het laatste nieuws over gezondheid, duurzame inzetbaarheid en onze (veelal gratis) diensten voor werkgevers.

Ja, schrijf mij in

Vragen of advies? Neem contact op met een adviseur zorg en bedrijfszorg

De adviseurs zorg en bedrijfszorg helpen u graag met al uw vragen over bedrijfszorg en de collectieve zorgverzekering. U kunt ze bereiken via de CZ Bedrijvendesk.