Kosteloos advies over gezondheid

Geld is vaak een reden om dingen niet te doen. Ook bij een belangrijk onderwerp als 'vitaliteit en gezondheid van medewerkers' bepalen de kosten of bedrijven er wel of niet in investeren. Onnodig, zo blijkt. Want verschillende diensten worden kosteloos aangeboden.

Datum: 4 februari 2020 - Leestijd: 3 minuten

Van repareren naar voorkomen

In het artikel Wie beantwoordt uw vragen over duurzame inzetbaarheid en vitaliteit? hebben we laten zien waar u terecht kunt met uw vragen over gezondheid en inzetbaarheid. Om antwoorden te krijgen, hoeft u niet altijd de portemonnee te trekken. Zo helpen zorgverzekeraars bedrijven de omslag van ‘repareren’ naar ‘voorkomen’ te maken. En dat doen zij grotendeels kosteloos. Dat is interessant.

Wat mag u dan verwachten van uw zorgverzekeraar? En waarom?

Waarom kosteloos?

Zorgverzekeraars hebben de opdracht om de zorg in Nederland betaalbaar en toegankelijk te houden. Om de zorgkosten te beperken, investeren wij in preventie en bieden wij werkgevers kosteloze dienstverlening aan op het gebied van bedrijfszorg. Gezonde medewerkers verzuimen minder (lang), zijn productiever, zitten beter in hun vel en consumeren minder zorg. Zorgverzekeraars en bedrijven hebben dus een gemeenschappelijk belang. Daarom werken wij steeds meer samen om medewerkers gezond en inzetbaar te houden.

Kosteloos advies over de gezondheid van uw medewerkers

Een voorbeeld van CZ. Op verzoek van onze klanten maken onze bedrijfszorgspecialisten een analyse. Hiermee ontdekken we hoe het is gesteld met de gezondheid van de medewerkers in het bedrijf. Dit kan op basis van informatie uit het bedrijf, informatie over zorgconsumptie en verzuim op macroniveau, tests en onderzoeken. Deze analyse is - op enkele diepgaande onderzoeken na - geheel kosteloos. Op basis van alle verzamelde informatie geven we een advies. Vervolgens bepaalt het bedrijf samen met de bedrijfszorgspecialist welke aanpak of interventies nodig zijn om de gezondheid en duurzame inzetbaarheid van de medewerkers te versterken.

Kosteloos advies over interventies

Tijdens informerende gesprekken met (strategisch) P&O-adviseurs worden veel vragen beantwoord. Deze adviseurs delen graag hun kennis. Wilt u meer weten over de inzet van interventies? Doe dan een beroep op de interventiespecialisten van uw zorgverzekeraar. Bij CZ noemen wij hen Interventie Experts. Zij geven aan welke interventies een organisatie, een groep medewerkers of een individuele medewerker nodig heeft om gezond en inzetbaar te blijven (of te worden). Naast raadgeving kunnen zij de interventies ook organiseren en denken zij mee over de financiering. Bijvoorbeeld uit de zorgverzekering van medewerkers, uit een interventieverzekering of uit externe bronnen. Dit advies en de organisatie van interventies is kosteloos. Vaak zijn er wel kosten verbonden aan de inzet van interventies.

Ook online is veel informatie vrij toegankelijk

De websites duurzameinzetbaarheid.nl en overduurzameinzetbaarheid.nl staan boordevol informatie. Zoals klantcases, dossiers, whitepapers en enquêtes die u ook in praktische zin verder kunnen helpen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over wat uw zorgverzekeraar of CZ voor u kan betekenen? Of wilt van gedachten wisselen over duurzame inzetbaarheid? Neem dan vrijblijvend contact op met Guido Welter, zelfstandig adviseur en expert op het gebied duurzame inzetbaarheid en HRM.

Guido Welter
Zelfstandig adviseur duurzame inzetbaarheid
Ik zie het als mijn missie om werk en leven van mensen en organisaties duurzamer, gezonder en mooier te maken. Als adviespartner en lid van Raad van Advies van het NPDI werk ik in samenwerking met partijen als TNO aan het beantwoorden van grote waarom-hoe-wat-wie-vraagstukken van duurzame inzetbaarheid.

Blijf op de hoogte:

Ontvang elke maand het laatste nieuws over gezondheid, duurzame inzetbaarheid en onze (veelal gratis) diensten voor werkgevers.

Ja, schrijf mij in