Maatschappelijke waarde van collectiviteiten

Samen met een zorgverzekeraar werken aan gezondheidsmanagement leidt niet alleen tot gezondere werknemers, maar ook tot besparing op zorgkosten en betere bedrijfsresultaten. Dat blijkt uit het onderzoek naar de Social Return on Investment van collectiviteiten dat in opdracht van CZ is gedaan.

Download het rapport

Maak samen met ons het verschil

Ons onderzoek is een eerste aanzet naar het aantoonbaar maken van de meerwaarde van collectiviteiten. Het ontwikkelde model is generiek en biedt iedereen de mogelijkheid om aan te tonen of een gezondheidsprogramma binnen een collectiviteit waarde oplevert. We nodigen iedereen dan ook uit om het model toe te passen op de eigen situatie en zo samen met ons de waarde van collectiviteiten aan te tonen.

Maatschappelijke waarde van collectiviteiten

De noodzaak van korting volgens CZ

De waarde van de collectieve zorgverzekering zit volgens ons in het toepassen van gezondheidsmanagement op zoveel mogelijk deelnemers aan een collectieve zorgverzekering. Korting op de premie is een belangrijk element om voldoende mensen een collectieve zorgverzekering af te laten sluiten.

Collectiviteiten leveren maatschappelijke waarde

We concluderen uit het onderzoek naar de Social Return on Investment van collectiviteiten dat de BV Nederland er financieel op vooruit gaat als we groepen verzekerden bij elkaar brengen en daar gezondheidsmanagement op toepassen. Ook zorgt het voor lagere lasten in de Zorgverzekeringswet, waardoor álle verzekerden profiteren van premieverlaging:

  • Elke euro die geïnvesteerd wordt in een leefstijlprogramma, levert € 1,42 aan waarde op

  • Alle verzekerden profiteren van premieverlaging door lagere zorgkosten, dus ook niet collectief verzekerden

  • Bedrijven gaan er financieel op vooruit door lager verzuim en hogere productiviteit

Meer weten? Download het volledige rapport

Lees in het rapport hoe we de berekening hebben uitgevoerd, welke randvoorwaarden meespelen en krijg inzicht in de waarde van collectiviteiten.

Download het rapport
Rapport: Maatschappelijke waarde van collectiviteiten

Vragen of advies? Neem contact op met een adviseur zorg en bedrijfszorg

De adviseurs zorg en bedrijfszorg helpen u graag met al uw vragen over bedrijfszorg en de collectieve zorgverzekering. U kunt ze bereiken via de CZ Bedrijvendesk.