Haal meer uit uw collectieve zorgverzekering

Een collectiviteit wordt vaak gezien als een ‘secundaire arbeidsvoorwaarde’. Een werknemer moet een goede zorgverzekering hebben, tegen een scherpe prijs. Veel HR-managers beseffen zich nog onvoldoende dat een collectieve zorgverzekering het hele bedrijf veel profijt kan opleveren op het gebied van zorg, verzuim en gezond personeel.

Datum: 8 mei 2017 - Leestijd: 4 minuten

Waarom CZ meer doet dan het verzekeren van zorg

Zorgverzekeraars en bedrijven hebben een gemeenschappelijk belang om de zorgkosten te beperken. Gezonde medewerkers verzuimen minder, zijn productiever, zitten beter in hun vel en consumeren minder zorg. Daarom investeren wij in preventie en bieden wij werkgevers kosteloze dienstverlening aan op het gebied van bedrijfszorg. En werken wij steeds meer samen om medewerkers gezond aan het werk te houden.

Zo houden wij uw medewerkers gezond en duurzaam inzetbaar

 • Samen plannen maken
  Om de gezondheid van medewerkers te bevorderen is onze dienstverlening de afgelopen jaren flink uitgebreid. Onze bedrijfszorgspecialisten helpen met het maken van uw gezondheidsbeleid. Zij analyseren bijvoorbeeld gegevens die u zelf heeft verzameld, plus onze eigen data over zorgconsumptie. En ook uitkomsten van online testen of een PMO. Daarnaast interviewen zij medewerkers, leidinggevenden, directieleden en andere stakeholders. Zo brengen zij de belangrijkste gezondheidsrisico’s in kaart en plaatsen die in de juiste context, zodat u weet met welke risico’s u op organisatieniveau van doen heeft.

  Op basis van deze gegevens maken de bedrijfszorgspecialisten samen met u een plan van aanpak. U krijgt praktische adviezen over interventies die u kunt inzetten. Enerzijds om verzuim te voorkomen en herstel te bevorderen. Anderzijds om gezondheidsprogramma’s (zoals balans, slechte gewoontes, werk, bewegen en stress) effectief te laten verlopen.

 • Interventies inzetten
  De CZ Interventie Experts regelen de in te zetten interventies. Ze organiseren interventies op groeps- of op individueel niveau en adviseren over de inzet van cursussen en workshops. Wanneer u gebruik maakt van ons netwerk van zorgaanbieders, profiteert u bovendien van de kwaliteit en een scherpe prijs. De dienstverlening van de CZ Interventie Experts is kosteloos. Lees wat de CZ Interventie Expert voor u kan betekenen

De totale bedrijfszorgmarkt in Nederland bestaat uit meer dan 2.000 interventiebedrijven. Met een veelvoud aan interventies. CZ heeft de markt voor bedrijfszorginterventies in kaart gebracht en een selectie gemaakt op basis van kwaliteit, expertise en prijs. Een deel van de geselecteerde interventies is zelfs evidence based, ofwel wetenschappelijk onderzocht en bewezen effectief. Zo hoeft u zelf niet meer te zoeken naar een goede aanbieder met de juiste interventie.

 • Helpen met financiering
  CZ fungeert meer en meer als adviseur. We voeden bedrijven met ideeën en staan HR-afdelingen bij om personeel gezond en productief te houden. Vanuit dit partnership denken we ook mee over oplossingen om interventies te financieren, zodat de kosten voor uw organisatie zo laag mogelijk blijven. De collectieve zorgverzekering van uw medewerkers is een van de voornaamste bronnen. Werkgeverszorgverzekeringen zoals een interventieverzekering zijn eveneens van waarde. De CZ Interventie Experts helpen bij het vinden van de juiste financieringsbronnen en deze ook toe te passen. Wilt u inzicht in welke financieringsoplossingen er zijn? We hebben alle mogelijkheden gebundeld in de download 'Investeren in gezondheid: alle financieringsbronnen op een rij'.

Aan de slag met gezondheid

Een collectieve zorgverzekering is meer dan een verzekering tegen zorgkosten. Door optimaal gebruik te maken van onze bedrijfszorgactiviteiten heeft u een waardevol instrument in handen om gezondheid en duurzame inzetbaarheid in uw organisatie te stimuleren. Wij denken op alle fronten met u mee. Lees meer over bedrijfszorg van CZ.

Kom in gesprek
Esther van der Laar
Adviseur zorg en bedrijfszorg
Als senior adviseur zorg en bedrijfszorg bij CZ adviseer ik bedrijven over de zorgcollectiviteit. Maar dat niet alleen. Ik adviseer werkgevers ook over de gezondheid van medewerkers en het voorkomen van verzuim. Preventie staat hierbij bij mij altijd voorop, ook persoonlijk. Hoe kan ik zo gezond mogelijk blijven en wat moet ik daarvoor doen? Samen werken aan gezonde medewerkers? Neem gerust contact met mij op.

Ook interessant

Blijf op de hoogte:

Ontvang elke maand het laatste nieuws over gezondheid, duurzame inzetbaarheid en onze (veelal gratis) diensten voor werkgevers.

Ja, schrijf mij in

Vragen of advies? Neem contact op met een adviseur zorg en bedrijfszorg

De adviseurs zorg en bedrijfszorg helpen u graag met al uw vragen over bedrijfszorg en de collectieve zorgverzekering. U kunt ze bereiken via de CZ Bedrijvendesk.