Waarom aanvullende verzekeringen ook goed zijn voor werkgevers

De keuze wel of geen aanvullende verzekering is een privébeslissing van werknemers. Maar wel eentje die soms vervelende gevolgen heeft voor werkgevers. We vertellen u graag hoe dat zit.

Minder vergoedingen met alleen een basisverzekering

Werknemers met alleen een basisverzekering hebben een beperkter vergoedingenpakket. Fysiotherapie zit bijvoorbeeld niet in de basisverzekering. Worden zij ziek, dan zijn ze vaak onnodig lang uit de running. En aangezien een zieke medewerker gemiddeld al gauw € 256 per dag kost, lopen de verzuimkosten snel op. En daarin is vervanging van de medewerker nog niet eens meegerekend.


Loek van Groessen

“Een exploitant van verschillende horecabedrijven kreeg regelmatig van uitgevallen medewerkers te horen dat ze de fysiotherapeut niet konden betalen. Gewoon, omdat ze niet aanvullend verzekerd waren. Ze wilden heus werken aan een spoedig herstel, maar dan moest het bedrijf de fysio betalen. Best schrijnend natuurlijk.”

- Loek van Groesen, senior adviseur zorg en bedrijfszorg

Help uw medewerkers een handje

Natuurlijk kunt u medewerkers niet verplichten om een aanvullende verzekering af te sluiten. Maar er zijn wel manieren om een aanvullende verzekering voor uw medewerkers aantrekkelijk te maken. Wij geven u 3 tips.

Tip 1: Kies voor collectief verzekeren

Bedrijven die een collectief zorgcontract hebben afgesloten, blijken minder last te hebben van zorguitstellers. Medewerkers krijgen korting op de aanvullende verzekering en profiteren van extra's om fit en gezond te blijven.

Lees meer over de voordelen van collectief verzekeren

Tip 2: Geef een maandelijkse toelage

Stimuleer uw medewerkers via een maandelijkse toelage om een aanvullende verzekering af te sluiten. We adviseren u graag.

Tip 3: Verzeker het financiële risico

Een interventieverzekering dekt de kosten van specifieke, dure behandelingen, die niet onder de zorgverzekering van uw medewerkers vallen. Bedrijfsfysiotherapie bijvoorbeeld.

Meer over de interventieverzekering

Maak gebruik van de mogelijkheden

Maak uw medewerkers enthousiast voor de collectieve (aanvullende) zorgverzekering. Want dan profiteert u optimaal van de mogelijkheden om te werken aan de gezondheid en inzetbaarheid van uw medewerkers. Met minder verzuim, een verbeterde duurzame inzetbaarheid en vitaliteit (en daarmee productiviteit) en kostenbesparingen als resultaten.

Vragen of advies? Neem contact op met een adviseur zorg en bedrijfszorg

De adviseurs zorg en bedrijfszorg helpen u graag met al uw vragen over bedrijfszorg en de collectieve zorgverzekering.
U kunt ze bereiken via de CZ Bedrijvendesk.

Naar boven