Fit op het werk met arbeidsfysiotherapie

De helft van de Nederlandse werknemers heeft weleens last van lichamelijke klachten door het werk. Bijvoorbeeld door veel zitten, zwaar tillen of herhalende bewegingen. Herkenbaar? Ontdek wat arbeidsfysiotherapie voor kan doen.

Fysiotherapeut strekt knie patient

Intake arbeidsfysiotherapie

Bij de meeste Basis Collectief, Basis Collectief+ en BasisExtra Collectief
Comfort en ComfortExtra
Plus Collectief en PlusExtra Collectief
Top Collectief en TopExtra Collectief
 van CZ krijgt u extra vergoedingen. Bijvoorbeeld voor een intake arbeidsfysiotherapie. Handig als u lichamelijke klachten hebt door het werk. Want een arbeidsfysiotherapeut onderzoekt die klachten en kijkt naar de situatie op uw werk. Maak daar dus gebruik van.

Staat uw verzekering niet bij deze Basis Collectief, Basis Collectief+ en BasisExtra Collectief
Comfort en ComfortExtra
Plus Collectief en PlusExtra Collectief
Top Collectief en TopExtra Collectief
? Neem dan contact op met CZ om te controleren of u recht hebt op een vergoeding.

Dit krijgt u vergoed voor arbeidsfysiotherapie

U krijgt een vergoeding voor het intakegesprek dat bestaat uit: een vraaggesprek, een analyse van uw werksituatie (let op: dit is géén werkplekonderzoek online of op locatie) en eventueel een bewegingsonderzoek. Deze intake arbeidsfysiotherapie geldt als één fysiobehandeling. Deze behandeling gaat van uw tegoed voor fysiotherapie af. Dus hebt u een aanvullende verzekering die 9 behandelingen fysio vergoedt, dan hebt u na de behandeling door de arbeidsfysiotherapeut nog 8 behandelingen over.

Tip: wanneer uw arbeidsfysiotherapeut adviseert om verder te gaan met arbeidsfysiotherapie, bespreek dit dan met uw werkgever. In veel gevallen vergoedt hij uw arbeidsfysiotherapie.

Hier kunt u terecht

Ga naar één van de arbeidsfysiotherapeuten die wij hiervoor hebben geselecteerd. Gaat u naar een andere arbeidsfysiotherapeut, dan krijgt u namelijk geen vergoeding. Om u aan te melden kunt u terecht bij LIJV.

Meld u aan voor een intake

"De intake stelde me gerust en ik kreeg meteen concrete adviezen"

“Ik heb me ingeschreven naar aanleiding van een bericht in de e-mail nieuwsbrief van CZ. Aanmelden was een juiste keuze. Ik werd snel gebeld door een arbeidsfysiotherapeut van LIJV; een goed moment om alles door te nemen met betrekking tot de klachten aan mijn hand (carpaal tunnelsyndroom). Ik ben te spreken over de service vanuit LIJV en de arbeidsfysiotherapeut; hij had een brede kijk en maakte een goede vertaalslag naar mijn werk. Bizar wat er allemaal kan in 3 kwartier. De intake bood me inzichten en stelde me gerust. Het beviel me ook dat de insteek erg praktisch was. Ik kreeg meteen concrete adviezen; over de werkplek (het anders gebruiken van mijn toetsenbord), over afwisseling en herstel, plus tips voor oefeningen. Ik heb de Intake Arbeidsfysiotherapie als erg positief ervaren!”

- Ingrid over de intake arbeidsfysio

Ontdek alle collectieve extra's

Met een collectieve zorgverzekering van CZ krijgt u nóg meer extra’s die u helpen om gezond aan het werk te blijven.

Bekijk alle collectieve voordelen
Vrouw met glas thee bij een raam