Zorgkosten declareren? CZ Declareren maakt het makkelijk

Snel en makkelijk uw zorgkosten declareren? Dat kan. Kies de manier die u het fijnste vindt: via de CZ Declareren App, met Mijn CZ of gewoon per post.

CZ Declareren app

Maak een foto van uw nota, stuur hem op en klaar. Zo makkelijk is zorgkosten declareren de CZ Declareren App. De app krijgt dan ook ruim 4 van de 5 sterren in Google Play en de App Store. En als u via de app declareert, staat het geld binnen 5 werkdagen op uw rekening. Dus download hem direct.

Let op: door extra drukte kan de betaling tijdelijk langer duren. We laten het u weten als de vergoeding is overgemaakt.

Mijn CZ, makkelijk online declareren

Wilt u liever online declareren via uw pc of laptop? Ook dat kan. Mijn CZ staat 24/7 voor u klaar. Ook voor het wijzigen van gegevens of het bekijken van uw vergoedingen, trouwens. En is de declaratie akkoord? Dan staat het geld binnen 5 werkdagen op uw rekening.

Let op: door extra drukte kan de betaling tijdelijk langer duren. We laten het u weten als de vergoeding is overgemaakt.

Zo werkt declareren via Mijn CZ:

 1. Maak een foto van uw nota of scan hem in en bewaar deze op uw pc of laptop.

 2. Ga naar Mijn CZ, kies voor nota declareren en log eenvoudig en veilig in met DigiD.

 3. Vul uw gegevens en het notabedrag in bij ‘Upload uw nota’s’ en klik op ‘Voeg een nota toe’. Selecteer daarna het bestand van de nota op uw pc of laptop.

 4. Wilt u een bijlage toevoegen, bijvoorbeeld een verwijsbrief. Of heeft de nota meerdere pagina's? Klik dan op ‘Voeg een bijlage toe’. Wilt u nog een nota indienen? Klik dan op ‘Nog een nota indienen’. Bent u klaar? Klik dan op ‘Klaar, naar stap 2’.

 5. Vul de gegevens in bij ‘Aanvullende informatie bij uw nota’s’ en klik op ‘Naar stap 3’.

 6. Controleer uw declaratie en klik op ‘Versturen’.

Per post zorgkosten declareren

Bij CZ kunt u ook nog gewoon zorgkosten declareren per post. Dat werkt met een declaratieformulier. Deze kunt u aanvragen via Mijn CZ of de Klantenservice. Als u per post declareert, staat het geld binnen 10 werkdagen op uw rekening.

Lees meer over nota indienen per post

Goed om te weten over zorgkosten declareren

 • Declareer uw nota binnen 36 maanden vanaf de behandeldatum.
 • Uw nota moet goed leesbaar zijn. Declareert u digitaal? Zorg dan dat de hele rekening op de foto of scan staat. Maak per bladzijde van de nota één foto of scan.
 • Bewaar uw originele nota minimaal 2 jaar. Wij kunnen deze ter controle opvragen.

Declaratie verstuurd? Dit mag u van ons verwachten

 • De vergoeding staat binnen 5 werkdagen op uw rekening als u declareert via de CZ Declareren app of Mijn CZ. Door extra drukte kan de betaling tijdelijk langer duren. Declareert u per post? Dan ontvangt u de vergoeding binnen 10 werkdagen. We laten het u weten als de vergoeding is overgemaakt.
 • We nemen contact met u op als we uw rekening niet kunnen afhandelen of nog vragen hebben.
 • De status van uw declaratie kunt u bekijken in Mijn CZ of de Declareren App.

Nog vragen? We zijn er voor u