Vrouw scant moedervlek met app

Bescherm én check uw huid

Ook in de winter kunt u verbranden. Check daarom regelmatig uw huid op verdachte plekjes. Met de SkinVision app weet u binnen 30 seconden of een plekje verdacht is of niet.

Download de app
Wereldwijd al meer dan 3.500.000 keer gebruikt

SkinVision

"Insmeren deed ik zelden. Nu weet ik wel beter."

Ook CZ-verzekerde John (35 jaar) kreeg te maken met huidkanker. Dankzij SkinVision kwam hij in actie: “Een plekje op mijn huid zat er al een paar maanden, en groeide niet snel. Maar van de app kreeg ik het advies om direct naar een arts te gaan. Mijn huisarts verwees me door naar een dermatoloog. Het bleek geen onschuldig plekje maar een basaalcelcarcinoom, de meest voorkomende vorm van huidkanker.”

Zonder de app had ik er waarschijnlijk nog veel langer mee rondgelopen.

“Lang op het strand liggen is niks voor mij, maar ik ben wel veel buiten. Insmeren deed ik zelden. Ik word namelijk snel bruin en verbrand bijna nooit”, vertelt John. “Nu weet ik wel beter. Als ik naar buiten ga, smeer ik me in.”

Uw huid controleren is gewoon belangrijk

Maak er een gewoonte van om uw huid en die van uw gezin te controleren. Het liefst iedere 3 maanden. Dat doet u heel makkelijk zelf met de SkinVision app.

Zo werkt SkinVision

Hebt u een plekje op de huid dat u niet vertrouwt? Dan kunt u dit met de app van SkinVision laten checken. CZ vergoedt het gebruik van de app en het eventuele vervolgadvies van de dermatoloog.

 1. Download de SkinVision app op uw telefoon.
 2. Maak een account aan bij SkinVision.
 3. Koppel het account aan uw zorgverzekering. Dit kan via uw CZ-relatienummer of BSN-nummer.
 4. Maak een foto van het plekje dat u wilt checken. Binnen 30 seconden krijgt u te zien of het plekje een laag, gemiddeld of hoog risico heeft.
 5. Beoordeelt de app uw foto als hoog risico? Dan krijgt u begeleiding en advies inclusief aanbevolen vervolgstappen.

3 tips om veilig van de zon te genieten

 1. Bescherm uw huid tegen UVA- en UVB-straling
  Ook op een bewolkte dag of in de winter. En zoek tussen 12:00 en 15:00 uur de schaduw op, dan is de zonkracht het sterkst.
 2. Houd baby’s tot 1 jaar uit de zon
  De babyhuid heeft nog niet voldoende beschermend pigment. Vanaf hun 1e jaar kunt u kinderen laten wennen aan de zon. Uiteraard wél goed ingesmeerd.
 3. Vermijd de zonnebank
  De UVA-straling kan voorstadia van huidkanker veroorzaken en veroudert de huid. En een zonnebankkleurtje beschermt uw huid niet in de zon.

Jongen en meisje kijken op tablet

Extra's bij uw zorgverzekering ​

Bij uw zorgverzekering van CZ krijgt u meer dan 20 extra's. Van handige apps en hoge kortingen tot persoonlijke hulp.

Bekijk alle extra's
Naar boven