Koffer aan het inpakken

Zorgverzekering in het buitenland

Of u nu op vakantie gaat of in het buitenland gaat wonen, werken of studeren. U wilt goed verzekerd zijn.

Kies uw zorgverzekering in 3 minuten
Of lees meer over zorgverzekering in het buitenland

CZ zorgverzekering en buitenland

Goed om te weten

Neem de EHIC mee

Op vakantie binnen Europa? Met de EHIC (European Health Insurance Card) toont u eenvoudig aan dat u verzekerd bent bij CZ.

Spoedhulp in het buitenland?

Bel meteen de CZ Helpline +31 13 468 04 02. Onze verpleegkundigen staan 24/7 voor u klaar met advies en hulp. Gewoon in uw eigen taal.

CZ Verdragspolis

Hebt u een zorgverzekering in het buitenland en woont u in Nederland? Met de Verdragspolis krijgt u uw zorg in Nederland gewoon vergoed.

Vergoeding spoedhulp in het buitenland

Basisverzekering, tot 1 keer het Nederlandse tarief

Onverwacht spoedzorg nodig in het buitenland? De basisverzekering vergoedt dit. Maar wel tot maximaal het Nederlandse tarief. In veel landen is dat voldoende, maar niet overal.

Gaat u naar bijvoorbeeld de VS, Canada, Zwitserland, Japan of Zuid-Amerika? Houd er dan rekening mee dat de zorg daar duurder is. De vergoeding van de basisverzekering is dan misschien niet voldoende. En misschien moet u een deel zelf betalen. Gelukkig kunt u zich ook daarvoor verzekeren, met een aanvullende verzekering.

Eigen risico: Houd er verder rekening mee dat u voor spoedeisende zorg in het buitenland eigen risico betaalt.

Tip: Weten waar u veilig naartoe kunt? Bekijk vóór vertrek het reisadvies. Is er voor vertrek een negatief reisadvies (oranje of rood) vanwege het coronavirus? Dan krijgt u géén vergoeding uit uw aanvullende verzekering voor zorgkosten door het coronavirus.

Bekijk waar u op vakantie kunt

Aanvullende verzekeringen, aanvulling tot aan gedeclareerd tarief

Al onze aanvullende verzekeringen bieden ruime vergoedingen voor spoedhulp in het buitenland, tot aan gedeclareerd tarief. Plus De kosten van het vervoeren van een medisch noodzakelijke zieke verzekerde naar een (ander) ziekenhuis.
, organisatiekosten door de alarmcentrale, tandheelkundige hulp (tot € 275, niet bij negatief reisadvies vóór vertrek) en mondzorg na een ongeval (tot € 10.000). U hebt al een aanvullende verzekering voor € 1,95 per maand.

Meer over vergoeding spoedhulp in het buitenland

Reisverzekering met geneeskundige zorg

Ook een reisverzekering met module voor geneeskundige zorg biedt een goede dekking voor zorg op vakantie. Via CZ kunt u een OHRA reisverzekering afsluiten met 5% korting.
Korting met de OHRA reisverzekering

Bekijk onze tips voor een zorgeloze vakantie. Goed voorbereid op reis.

Geplande zorg in het buitenland

U kunt voor de behandeling van een aandoening of klacht naar het buitenland gaan. We noemen dit geplande zorg in het buitenland. Het gaat dan om zorg die niet spoedeisend is.

Voor deze geplande zorg kunt u een vergoeding krijgen. Kijk wat de voorwaarden zijn en lees hoe zit het met de vergoeding.
Meer over vergoeding geplande zorg in het buitenland

Studeren of stage in het buitenland en zorgverzekering

Bij een studie in het buitenland kunt u meestal gewoon in Nederland verzekerd blijven. Zorg dat u ingeschreven blijft bij een Nederlandse gemeente.

Krijgt u salaris of een stagevergoeding uit het buitenland? Dan moet u uw Nederlandse zorgverzekering opzeggen. Neem contact op met de Sociale Verzekeringsbank voor meer informatie.

Koffer aan het inpakken

Buitenlandadvies op maat

Nederland heeft met elk land verschillende afspraken over de manier van verzekeren als iemand hier komt werken, studeren of stage lopen. Krijg advies op maat.

Start de buitenlandwijzer

Wonen in Nederland en een zorgverzekering in het buitenland

Brexit en de zorgverzekering

Als u woont, werkt of studeert in het Verenigd Koninkrijk, verandert er tot en met 31 december 2020 niets aan uw verzekering. Gaat u op vakantie naar het Verenigd Koninkrijk (VK)? Dan kunt u tot en met 31 december 2020 uw Europese Zorgpas (EHIC) gebruiken. Vanaf 31 december gelden de afspraken van het nieuwe akkoord tussen de EU en het VK. De precieze invulling van dit akkoord is op dit moment nog niet bekend. Zodra wij meer weten, leest u dit op deze site.

Meer over Brexit en uw zorgverzekering

Gaat u in 2021 op vakantie naar Marokko?

Door een wijziging in het verdrag tussen Nederland en Marokko kan vanaf 2021 het verdragsformulier 111 voor Marokko niet meer gebruikt worden. Hebt u met spoed zorg in Marokko nodig, neem dan contact op met de CZ helpline +31 13 468 04 02. Hebt u de kosten zelf betaald, dan kunt u een gespecificeerde rekening bij ons indienen. U krijgt dan een vergoeding volgens uw verzekeringsvoorwaarden.

Veelgestelde vragen

Naar boven