Vergoeding alternatieve geneeswijzen

Wat krijgt u vergoed voor alternatieve geneeswijzen? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijgt u vergoed?

U wilt uw medische zorg aanvullen met een alternatieve geneeswijze, zoals osteopathie, chiropractie, relatietherapie, acupunctuur, reflexzonetherapie, voetreflextherapie, hypnosetherapie homeopathie, antroposofie of haptotherapie. Wij vergoeden alternatieve geneeswijzen uit de aanvullende verzekering. De vergoeding geldt voor de alternatieve geneeswijzen en alternatieve geneesmiddelen samen. Experimentele behandelingen en ontspanningstherapieën zoals yoga vergoeden wij niet.

Bekijk erkende beroepsverenigingen

Uw alternatieve zorgverlener moet aangesloten zijn bij een door ons erkende beroepsvereniging.

Bekijk de lijst

Bent u collectief verzekerd?Voeg uw collectiviteit toe

U ziet de pakketten voor: Collectiviteit weghalen

Uw alternatieve genezer bepaalt zelf de prijs van een behandeling. Vraag van tevoren goed na wat de verwachte kosten van de behandeling zijn. In de meeste gevallen moet u zelf de rekening voorschieten. Daarna kunt u de rekening bij ons indienen.

Eigen bijdrage en eigen risico

U hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen. U betaalt ook geen eigen risico.

Waar kunt u terecht?

U kiest zelf uw alternatieve genezer. Deze moet aangesloten zijn bij een door ons erkende beroepsvereniging. Sommige beroepsverenigingen erkennen wij niet meer in 2018, dit staat aangegeven op de lijst met erkende verenigingen. Daarnaast is het belangrijk dat CZ de soort behandeling erkent als alternatieve geneeswijze. Twijfelt u hierover? Neem dan contact met op met CZ Klantenservice.