Vergoeding alternatieve geneeswijzen

Wat krijgt u vergoed voor alternatieve geneeswijzen? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijgt u vergoed?

U wilt uw medische zorg aanvullen met een alternatieve geneeswijze, zoals osteopathie, chiropractie, relatietherapie, acupunctuur, reflexzonetherapie, voetreflextherapie, hypnosetherapie homeopathie, antroposofie of haptotherapie. Wij vergoeden alternatieve geneeswijzen uit de aanvullende verzekering. De vergoeding geldt voor de alternatieve geneeswijzen en alternatieve geneesmiddelen samen. Experimentele behandelingen en ontspanningstherapieën zoals yoga en Body Stress Release vergoeden wij niet.

Uw alternatieve genezer bepaalt zelf de prijs van een behandeling. Vraag van tevoren goed na wat de verwachte kosten van de behandeling zijn. In de meeste gevallen moet u zelf de rekening voorschieten. Daarna kunt u de rekening bij ons indienen.

  1. Vergoeding

Eigen bijdrage

U hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen.

Eigen risico

U hoeft geen eigen risico te betalen.

Waar kunt u terecht?

U kiest zelf uw alternatieve genezer. Deze moet aangesloten zijn bij een door ons erkende beroepsvereniging. Bekijk de erkende beroepsverenigingen op alfabetische volgorde.

Sommige beroepsverenigingen erkennen wij niet meer in 2018, dit staat aangegeven op de lijst met erkende verenigingen. Daarnaast is het belangrijk dat CZ de soort behandeling erkent als alternatieve geneeswijze. Twijfelt u hierover? Neem dan contact met op met ons.

Voorwaarden en overzichten

We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Maar of we uiteindelijk uw zorg vergoeden en voor welk bedrag, hangt af van de officiële polisvoorwaarden, vergoedingsoverzichten en reglementen.

Bent u op zoek naar de vergoedingen en voorwaarden van voorgaande jaren? Die vindt u in Mijn CZ.

CZ Klantenservice