Bekijk de online seminars over dementie

Hoe gaat u om met iemand met dementie? En hoe zorgt u voor iemand met dementie? Onze online seminars geven u praktische tips van geriaters, mantelzorgers en casemanagers dementie. De seminars hebben al plaatsgevonden, maar u kunt de opnames ervan terugkijken wanneer u maar wilt.

Samen keuzes maken bij dementie

Na de diagnose dementie komt er veel op jullie af. Het is begrijpelijk dat uw naaste en u niet bezig zijn met moeilijke vragen over de toekomst. Maar hoe verder de dementie vordert, hoe lastiger het wordt om samen te praten over de toekomst. In het online seminar leggen experts uit welke beslissingen moeten worden genomen voor later én hoe u daar nu samen over in gesprek kan gaan.

Dementie en veranderende relaties

Door dementie verandert het gedrag van uw naaste. De relatie tussen u en uw naaste kan ook ingrijpend veranderen. Dat is moeilijk. Hoe gaat u daarmee om? En hoe zorgt u dat u contact houdt met familie, vrienden en kennissen? Onze experts vertellen u er alles over tijdens het seminar.

Gewoon vergeetachtig of dementie?

Maakt u zich zorgen over de vergeetachtigheid van uw naaste? En vermoedt u dat er méér aan de hand is? In dit seminar geven experts u advies over hoe u uw zorgen bespreekbaar maakt en duidelijkheid krijgt.

Dag en nacht met dementie

Leven met dementie is vaak zwaar, ondanks dat er ook mooie momenten zijn. Wist u dat u uw naaste vaak al kunt helpen door kleine veranderingen in huis aan te brengen of in de indeling van zijn of haar dag? Casemanager Gerben Jansen en verpleegkundig consulent Freek Gillissen geven praktische tips voor elk deel van de dag.

Zorgen voor iemand met dementie én voor uzelf

Zorgen voor iemand met dementie kan zwaar zijn. Hoe houdt u dat vol? En hoe houdt u tijd over voor uw baan, gezin, hobby's of gewoon voor uzelf? Volg het online seminar voor tips en advies van mantelzorgmakelaar Helga Neessen, casemanager Gerben Jansen, en trainer Annemarie Schouten.

Wat als thuis wonen niet meer gaat

Er komt een moment dat uw naaste niet meer veilig thuis kan wonen. Of dat u de zorg niet langer vol kunt houden. Hoe bereidt u zich voor op deze beslissing? En hoe zorgt u ervoor dat er een oplossing komt die goed voelt voor uw naaste én uzelf? Volg dit online seminar en experts helpen u om u hierop voor te bereiden.

Hoe gaat u om met iemand met dementie?

Casemanager Gerben Jansen, verpleegkundig consulent Freek Gillissen en trainer Annemarie Schouten vertellen hoe mensen met dementie veranderen en geven praktisch tips over hoe u daar het beste mee kunt omgaan.

Zorg bij dementie, wat is mogelijk?

Waar vindt u de juiste zorg voor uw naaste met dementie? En welke regelingen zijn er? Casemanager Gerben Jansen, mantelzorgmakelaar Helga Neessen en mantelzorger Rineke Maarse helpen u op weg.

Zo helpt CZ

Zorgen voor iemand met dementie kan zwaar zijn. En de zorg die iemand met dementie nodig heeft, verandert tijdens het ziekteproces. Kijk hoe CZ u in elke fase kan helpen met handige producten en tips om de zorg te verlichten.

CZ Zorgteam

Heeft u een vraag over de zorg voor uw naaste met dementie? Of wilt u graag advies over hoe u de zorg voor uw naaste beter kunt regelen zodat u meer tijd overhoudt voor uzelf? Onze zorgadviseurs van het zorgteam helpen u graag.

Naar boven