Voorkom gevoel van eenzaamheid

Geen visite, geen dagopvang, geen clubjes en geen sport. Dat vergroot de kans op eenzaamheid bij uw naaste. Hoe houdt u contact? Hoe laat u weten dat u aan uw naaste denkt? We zetten enkele tips voor u op een rij.

5 tips tegen eenzaamheid

 1. Vraag uw naaste eens om hulp
  Draai de rollen eens om! Bel uw naaste en vraag bijvoorbeeld het familierecept voor die ene lekkere stoofschotel of taart. Of vraag hoe hun kinderen zich vroeger vermaakten.
 2. Wissel boek- en filmtips uit
  Vraag of uw naaste een tip heeft voor een goede film of een mooi boek. Dan kunt u het er daarna samen over hebben. Ook leuk om dit met de hele familie te doen.
 3. Zet uw kinderen aan het werk!
  Hebt u (kleine) kinderen die zich vervelen? Laat ze een tekening maken, iets moois knutselen of een gedichtje schrijven. En stuur het op per post.
 4. Ga online
  Kan uw naaste een beetje overweg met e-mail of WhatsApp? Film uw kinderen als ze een liedje zingen of gek dansje doen (of doe het zelf) en stuur de video aan uw naaste.
 5. Bel het Rode Kruis voor een luisterend oor
  Heeft u of uw naaste een luisterend oor, advies of extra hulp nodig? Bel de Rode Kruis Hulplijn op (070) 4455 888. 7 dagen per week tussen 09:00 en 21:00 uur.

Videobellen, hoe werkt dat?

Wilt u graag videobellen, maar weet u of uw naaste niet goed hoe dat moet?

Ontdek hoe u kunt appen en videobellen

CZ Zorgteam

U kunt bij het zorgteam terecht voor uitleg over regelingen, voor ondersteuning of voor vragen die met uw persoonlijke situatie te maken hebben.

Naar boven