Uw zorgverzekering in 2018

De verplichte basisverzekering vergoedt zorg die veel voorkomt. Bijvoorbeeld een bezoek aan uw huisarts of ziekenhuis. Of de medicijnen die u nodig hebt. Met een aanvullende verzekering krijgt u extra vergoedingen. Bijvoorbeeld voor spoedeisende hulp in het buitenland, fysiotherapie of alternatieve geneeswijzen. Wat gaat er veranderen in 2018? Wij zetten het voor u op een rij.

Wijzigingen in de basisverzekering 2018

De overheid bepaalt elk jaar welke vergoedingen er in de basisverzekering zitten. In 2018 komen er in de basisverzekering een paar vergoedingen bij, namelijk:

  • 12 behandelingen oefentherapie bij artrose aan heup- en kniegewrichten;
  • zittend ziekenvervoer bij immuuntherapie (voor oncologiepatiënten);
  • verzorging kinderen tot 18 jaar die nodig is als gevolg van geneeskundige zorg (was onderdeel van Jeugdwet).

Uw zorgverzekering in 2018

Bent u al verzekerd bij CZ? Dan staat uw polis voor 2018 klaar in Mijn CZ. Als u wijzigingen wilt doorgeven, kunt u dat daar direct doen.

Bent u nog geen klant? Kies dan nu het zorgpakket dat bij u past.

Eigen risico 2018

Het eigen risico is het bedrag dat u zelf betaalt voor zorg uit de basisverzekering. De overheid bepaalt elk jaar op Prinsjesdag de hoogte van het verplichte eigen risico. Kinderen betalen geen eigen risico. In 2017 en 2018 is het verplicht eigen risico € 385,-. U kunt bij CZ het eigen risico gespreid betalen. 

Alles over het eigen risico

Wijziging eigen bijdrage 2018

Voor sommige zorg betaalt u een deel van de kosten zelf. Dit is de wettelijke eigen bijdrage. De overheid bepaalt de hoogte van de eigen bijdrage en de zorgsoorten waarvoor deze geldt. Bekijk het overzicht van de eigen bijdragen in 2018.

Het verschil tussen eigen risico en eigen bijdrage

Aanvullende verzekeringen 2018

Met een aanvullende verzekering krijgt u extra vergoedingen. Bijvoorbeeld voor spoedeisende hulp in het buitenland, fysiotherapie of alternatieve geneeswijzen. Bent u al verzekerd bij CZ? Dan staat uw polis, met aanvullende verzekering(en), klaar in Mijn CZ.

Bent u nog geen klant?
Vergelijk onze aanvullende verzekeringen en bereken uw premie.


De premie in 2018

De premies van de basisverzekeringen van CZ in 2018 zijn per maand:

  • Zorgbewustpolis: € 112,15
  • Zorg-op-maatpolis: € 116,25
  • Zorgkeuzepolis: € 122,60

Dit zijn de maandpremies bij het verplicht eigen risico van € 385,- en zonder collectiviteitskorting. Kijk op uw polis wat uw premie in 2018 is.

Lees meer over hoe we de premie hebben berekend.

Bel ons

Voor een nieuwe verzekering

088 555 70 00
Maandag t/m vrijdag 8:00 - 19:00 uur