Zorg tijdens of na de behandeling tegen kanker: welke mogelijkheden zijn er?

Kanker en de zware behandelingen kunnen vervelende klachten geven. Gelukkig is er een aantal programma’s dat u helpt de kwaliteit van uw leven te verbeteren. Wat zijn de mogelijkheden?

Oncologisch beweegprogramma

Speciaal voor mensen die behandeld zijn voor kanker zijn er beweegprogramma’s. Een gespecialiseerde fysiotherapeut leert en motiveert u om te gaan met uw ziekte en mogelijke beperkingen.

Oncologisch nazorgprogramma

U kunt een nazorgprogramma volgen dat u helpt herstellen en waarbij u in contact komt met lotgenoten. Samen traint u uw lichaam en krijgt u steun en advies op speciale themabijeenkomsten.

Medisch specialistische oncologische revalidatie

Onderging u door uw ziekte een amputatie of andere chirurgische ingreep? En hebt u daardoor ernstige lichamelijke beperkingen? Dan kunt u revalideren bij een medisch specialist in een revalidatiecentrum.

Het verschil tussen Oncologische Nazorg en Oncologische Revalidatie

Oncologische Nazorg en Oncologische Revalidatie wordt nogal eens door elkaar gebruikt. Beide programma's zijn geschikt voor u als u klaar bent met de behandeling tegen kanker en u een gunstige prognose hebt. Echter, de manier van vergoeden is anders: 

  • Voor oncologische nazorg hebt een aanvullende verzekering nodig
  • Medisch specialistische oncologische revalidatie vergoeden wij uit uw basisverzekering

Goed om te weten

U kunt uw huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist om een verwijzing vragen als u denkt dat medisch specialistische oncologische revalidatie voor u geschikt kan zijn. 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die er zijn voor zorg na een kankerbehandeling? Belt u dan met de Zorgadviseurs van het CZ Zorgteam.

Bel ons

CZ Zorgteam

(013) 594 91 10
Uw gebruikelijke beltarief
Maandag t/m vrijdag
8:30 - 17:30 uur

Hoe kan het CZ Zorgteam u helpen?

U kunt bij het CZ Zorgteam terecht voor persoonlijk advies, het regelen van zorg en het vergelijken van zorgverleners.

Zorgteam