CZ Verwenzorgprijs 2018

De inschrijving is gesloten. Wij hebben weer mooie ideeën ontvangen en deze worden in juni beoordeeld door een jury. Zodra de uitslag bekend is, krijgt u schriftelijk bericht.

Thema CZ verwenzorgprijsvraag 2018:

'Groentefris & fruitig leven: onze (verwen)zorg!'

Elk jaar worden door het CZ Fonds veertig verwenzorgdagen cadeau gedaan aan chronisch en ongeneeslijk zieken in de psychiatrie, ouderen- en gehandicaptenzorg. Het uitgangspunt van verwenzorg is aandacht voor al het goede binnen de zorg en dat ook uitspreken en waarderen. Het CZ Fonds stelt een bedrag (€ 800,- per gewonnen idee) beschikbaar voor veertig bijzondere verwenzorgdagen in de volgende zorgkantoorregio’s: Zuidoost-Brabant, Zuid-Limburg, Zeeland, West-Brabant, Zuid-Hollandse eilanden en Haaglanden. Wilt u uw cliënten een mooie verwenzorgdag aanbieden? Stuurt u dan uiterlijk 27 april 2018 een idee in voor een bijzondere verwenzorgactiviteit met bovengenoemd thema.

Waarom dit thema?

Gezonde voeding is belangrijk voor de (fysieke) gezondheid van cliënten en heeft ook een sociale en culturele functie die in het welbevinden doorwerkt. Cliënten vinden gezonde voeding (ook) belangrijk, maar eten soms niet voldoende groenten en fruit, ook niet in zorginstellingen. Hier liggen kansen die benut kunnen worden! Denk aan het snijden en schillen van groenten & fruit. Vaak wordt de consumptie van groente en fruit beperkt door een gebrek aan eetlust en/of door slik- en kauwproblemen. Fruit kan bijvoorbeeld ook worden verwerkt in yoghurt, vla, ijs of in een smoothie. Als het om groenten gaat is er vaak veel meer mogelijk qua smaakvariatie. Waarom zouden groenten niet 50% van de maaltijd kunnen uitmaken? Tenslotte ligt er een kans om verse en lekkere regionale producten aan te bieden aan cliënten. Dus maak in het kader van de verwenzorg verse groenten & fruit uw zorg!

Jury en prijsuitreiking

Een speciaal voor deze gelegenheid geformeerde jury kiest uit alle inzendingen de meest bijzondere ideeën. Alle prijswinnaars worden in het najaar op een feestelijke wijze in het zonnetje gezet.