"Hier doen we het voor"

Deze initiatieven in de zorg hebben financiële steun gekregen van het CZ Fonds. Lees en bekijk het verhaal van patiënten en van projecten die worden ondersteund door het CZ Fonds.

Terugblik: 10 jaar CZ Zorgprijs

2017 was een jaar vol hoogtepunten. Zo verscheen ‘Oog in Oog’. Een jubileumuitgave ter ere van het 10-jarig bestaan van de CZ Zorgprijs. Josephine Vogel, manager van het CZ Fonds blikt terug: “We zijn voor het magazine op bezoek gegaan bij de prijswinnaars van de afgelopen tien jaar. Ik vond het heel mooi om te zien dat het eerste project dat in 2007 de CZ Zorgprijs ontving, nog steeds bestaat.”

Lees het hele interview met Josephine

CZ Fonds ondersteunt stichting Lotta

Het CZ Fonds gaf onlangs een cheque van € 9.500 aan Stichting Lotta voor de installatie van een pantry en toilet. De Stichting combineert op unieke wijze zorg en onderwijs voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand. Ook komen kinderen met én zonder handicap er samen om te zien hoe leuk het kan zijn om met elkaar te leven en van elkaar te leren.

Meer over Stichting Lotta


OverCZ-CZFonds-ondersteunt-stg-Lotta

Josephine Vogel, manager van het CZ Fonds en Lotta, een meisje met meervoudige beperkingen.

MijnParkinsoncoach

ParkinsonPunt en Medisch Centrum Zuyderland ontwikkelden MijnParkinsoncoach. Een online omgeving waarin mensen met Parkinson hun leven zo goed mogelijk kunnen monitoren.

Ellen, Parkinsonpatiënt, vertelt over haar ziekte.

MijnParkinsoncoach: het verhaal van Ellen

Ondersteuning op maat diabetespatiënt

Het is belangrijk dat diabetespatiënten goed voor zichzelf zorgen. Maar dat is niet altijd makkelijk. In Parkstad krijgen ze daarom persoonlijke ondersteuning en begeleiding.

Jongeren met dementie

Dementie komt ook bij jongere mensen voor. Zij staan vaak nog volop in de maatschappij en hebben andere ondersteuning nodig. Daarom is er een nieuwe zorgstandaard ontwikkeld voor deze patiënten.

Voorkomen oogschade bij diabetes

Diabetes kan slechtziendheid en blindheid veroorzaken. Gelukkig helpt een tijdige diagnose van de afwijking diabetische retinopathie om oogschade bij diabetes beter te voorkomen.

Doelgerichte behandeling borstkanker

Vrouwen met hormoongevoelige borstkanker krijgen vaak zware behandelingen. Maar niet iedereen heeft hier baat bij. Het Center for Personalized Cancer Treatment wil voorspellen bij wie de behandeling gaat werken.

Wat kan het CZ Fonds voor uw project betekenen?

Het CZ Fonds verwelkomt ieder goed initiatief. Wel zijn er enkele criteria. Controleer of uw idee en organisatie in aanmerking komen.

Doe de QuickScan