"Hier doen we het voor"

Deze initiatieven in de zorg hebben financiële steun gekregen van het CZ Fonds. Lees en bekijk het verhaal van patiënten en van projecten die worden ondersteund door het CZ Fonds.

MijnParkinsoncoach

ParkinsonPunt en Medisch Centrum Zuyderland ontwikkelden MijnParkinsoncoach. Een online omgeving waarin mensen met Parkinson hun leven zo goed mogelijk kunnen monitoren.

Ellen, Parkinsonpatiënt, vertelt over haar ziekte.

MijnParkinsoncoach: het verhaal van Ellen

Ondersteuning op maat diabetespatiënt

Het is belangrijk dat diabetespatiënten goed voor zichzelf zorgen. Maar dat is niet altijd makkelijk. In Parkstad krijgen ze daarom persoonlijke ondersteuning en begeleiding.

Jongeren met dementie

Dementie komt ook bij jongere mensen voor. Zij staan vaak nog volop in de maatschappij en hebben andere ondersteuning nodig. Daarom is er een nieuwe zorgstandaard ontwikkeld voor deze patiënten.

Voorkomen oogschade bij diabetes

Diabetes kan slechtziendheid en blindheid veroorzaken. Gelukkig helpt een tijdige diagnose van de afwijking diabetische retinopathie om oogschade bij diabetes beter te voorkomen.

Doelgerichte behandeling borstkanker

Vrouwen met hormoongevoelige borstkanker krijgen vaak zware behandelingen. Maar niet iedereen heeft hier baat bij. Het Center for Personalized Cancer Treatment wil voorspellen bij wie de behandeling gaat werken.

Wat kan het CZ Fonds voor uw project betekenen?

Het CZ Fonds verwelkomt ieder goed initiatief. Wel zijn er enkele criteria. Controleer of uw idee en organisatie in aanmerking komen.

Doe de QuickScan