CZ verwenzorgprijs 2018

Een speciaal voor deze gelegenheid geformeerde jury heeft uit alle inzendingen de meest bijzondere ideeën gekozen. Het CZ Fonds heeft op 11 en 18 september in Drimmelen en Maasbracht in totaal 43 verwenzorgprijzen uitgereikt aan de winnende zorgaanbieders. In totaal kwamen bijna 250 medewerkers en patiënten/bewoners naar twee rondvaarten in de Biesbosch en op de Maas.

Uitreiking Verwenzorgprijs tijdens feestelijke boottocht

CZ Verwenzorgprijs 2018 buiten

Achtergrond CZ Verwenzorgprijsvraag 2018

Elk jaar worden door het CZ Fonds veertig verwenzorgdagen cadeau gedaan aan chronisch en ongeneeslijk zieken in de psychiatrie, ouderen- en gehandicaptenzorg. Het uitgangspunt van verwenzorg is aandacht voor al het goede binnen de zorg en dat ook uitspreken en waarderen. Het CZ Fonds stelt een bedrag (€ 800 per gewonnen idee) beschikbaar voor veertig bijzondere verwenzorgdagen in de volgende zorgkantoorregio’s: Zuidoost-Brabant, Zuid-Limburg, Zeeland, West-Brabant, Zuid-Hollandse eilanden en Haaglanden.

Dit jaar stond de prijs in het thema van ‘Groentefris en fruitig leven’. Gezonde voeding is belangrijk voor de (fysieke) gezondheid van cliënten en heeft ook een sociale en culturele functie die in het welbevinden doorwerkt. Cliënten vinden gezonde voeding (ook) belangrijk, maar eten soms niet voldoende groenten en fruit, ook niet in zorginstellingen. Hier liggen kansen die benut kunnen worden.

Contact met het CZ Fonds

Hebt u een vraag voor het CZ Fonds? Bijvoorbeeld over een ingediend project? Neem gerust contact met ons op. U krijgt binnen 5 werkdagen reactie van ons.