CZ verwenzorgprijs 2018

Een speciaal voor deze gelegenheid geformeerde jury heeft uit alle inzendingen de meest bijzondere idee├źn gekozen. Alle prijswinnaars worden in het najaar op een feestelijke wijze in het zonnetje gezet.

Thema 2018: 'Groentefris & fruitig leven: onze (verwen)zorg!'

CZ Verwenzorgprijs-GroentefrisEnFruitigLeven

Elk jaar worden door het CZ Fonds veertig verwenzorgdagen cadeau gedaan aan chronisch en ongeneeslijk zieken in de psychiatrie, ouderen- en gehandicaptenzorg. Het uitgangspunt van verwenzorg is aandacht voor al het goede binnen de zorg en dat ook uitspreken en waarderen. Het CZ Fonds stelt een bedrag (€ 800 per gewonnen idee) beschikbaar voor veertig bijzondere verwenzorgdagen in de volgende zorgkantoorregio’s: Zuidoost-Brabant, Zuid-Limburg, Zeeland, West-Brabant, Zuid-Hollandse eilanden en Haaglanden. 

Waarom dit thema?

Gezonde voeding is belangrijk voor de (fysieke) gezondheid van cliënten en heeft ook een sociale en culturele functie die in het welbevinden doorwerkt. Cliënten vinden gezonde voeding (ook) belangrijk, maar eten soms niet voldoende groenten en fruit, ook niet in zorginstellingen. Hier liggen kansen die benut kunnen worden! Denk aan het snijden en schillen van groenten & fruit. Vaak wordt de consumptie van groente en fruit beperkt door een gebrek aan eetlust en/of door slik- en kauwproblemen. Fruit kan bijvoorbeeld ook worden verwerkt in yoghurt, vla, ijs of in een smoothie. Als het om groenten gaat is er vaak veel meer mogelijk qua smaakvariatie. Waarom zouden groenten niet 50% van de maaltijd kunnen uitmaken? Tenslotte ligt er een kans om verse en lekkere regionale producten aan te bieden aan cliënten. Dus maak in het kader van de verwenzorg verse groenten & fruit uw zorg!

Jury en prijsuitreiking

Een speciaal voor deze gelegenheid geformeerde jury heeft uit alle inzendingen de meest bijzondere ideeën gekozen. Alle prijswinnaars worden in het najaar op een feestelijke wijze in het zonnetje gezet.

Dit jaar hebben we gekozen voor een bijzondere “nautische” prijsuitreiking! De prijswinnaars worden ontvangen op één van de gezellige schepen van Rondvaartbedrijf De Zilvermeeuw of Rederij Cascade (afhankelijk van de regio) om een mooie vaarroute langs een aantal bezienswaardigheden mee te maken, resp. op 11 september a.s. en op 18 september a.s.

Alle prijswinnaars hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen voor de betreffende datum en locatie. Zij kunnen tot uiterlijk 31 augustus a.s. via email opgeven met hoeveel mensen zij naar de prijsuitreiking komen.

Contact met het CZ Fonds

Hebt u een vraag voor het CZ Fonds? Bijvoorbeeld over een ingediend project? Neem gerust contact met ons op. U krijgt binnen 5 werkdagen reactie van ons.