CZ Fonds organiseert met zorgaanbieders Surplus en Thebe, Betrokken Ondernemers Breda verwenzorgconcert voor 1.400 mensen

Goede zorg bieden is de basis. Het leven nog mooier maken door iets extra’s te doen voor iemand; dat is verwenzorg. En is bedoeld om mensen die langdurig afhankelijk zijn van zorg, te verrassen met extra aandacht. Daarom organiseerden zorgaanbieders Surplus en Thebe in samenwerking met Betrokken Ondernemers Breda en het CZ Fonds op 10 september een feestelijk concert voor hun bewoners en gasten.

Het Verwenzorgconcert werd gehouden in het Chassé Theater in Breda. En had als thema: ‘Laat je betoveren’. Het concert werd (mede) mogelijk gemaakt door de betrokken organisaties, met steun van het bedrijfsleven in Breda, het orkest en de artiesten die optraden.

Aanleiding

Het 200-jarig bestaan van woonzorgcentrum Elisabeth (onderdeel Surplus), het 100-jarig bestaan van Thebe, het 10-jarig jubileum van Betrokken Ondernemers Breda en het 15-jarig bestaan van de CZ Verwenzorgprijsvraag was de aanleiding om de krachten te bundelen voor het organiseren van dit verwenzorgconcert. Tijdens het concert kregen winnaars van de CZ Verwenzorgprijsvraag hun prijs uitgereikt.

Bekende artiesten

Aan het concert werkten bekende Nederlandse (volks)artiesten mee, waaronder Marga Bult en Frans Bauer. Het Symfonisch Collectief (SymCo) Breda zorgt voor de muzikale omlijsting, met medewerking van de Bredase zangeres en zangpedagoge Natasja Hilverink.

Verwenzorg en CZ Fonds

Het CZ Fonds geeft al 15 jaar 40 verwenzorgdagen cadeau aan chronisch en ongeneeslijk zieken in de psychiatrie, ouderen- en gehandicaptenzorg. Op die manier wordt aandacht aan al het goede in de zorg gegeven. Per gewonnen idee stelt het CZ Fonds € 800 beschikbaar. Dit jaar was het thema van de prijsvraag 'Wees eens aardig voor een ander! Een (verwenzorg)glimlach kost niets!'

Lees hier meer over het concert

Naar boven