Koninklijke belangstelling voor CZ Fonds project ‘Zorg voor later’

Koning Willem-Alexander introduceerde in zijn eerste troonrede in 2013 de term ‘participatiesamenleving’. In dat kader bracht hij op 20 maart 2019 een verrassingsbezoek aan de Brabantse dorpen Lieshout (gemeente Laarbeek) en Lierop. Beide dorpen kennen actieve zorgcoöperaties, waaronder 'Tot uw dienst' die zijn aangesloten bij het landelijke netwerk van zorgcoöperaties 'Nederland Zorgt Voor Elkaar

Financiële steun van het CZ Fonds

De zorgcoöperaties zijn burgerinitiatieven die voor en door de bewoners zijn opgezet. Ze leveren een bijdrage aan het behoud van leefbaarheid van de eigen (leef)omgeving en dragen bij aan de duurzaamheid van ons zorgstelsel. 'Tot uw dienst' is de initiatiefnemer van 'Zorg voor later', een project dat samen met de gemeente Laarbeek en CZ wordt uitgevoerd. Met financiële steun van het CZ Fonds zorgen de inwoners van Laarbeek er samen voor dat hun eigen sociale netwerk wordt versterkt. Een stevig sociaal netwerk draagt bij aan langer zelfstandig thuis wonen, gaat eenzaamheid tegen en bevordert de gezondheid. In Lieshout luisterde de koning met belangstelling naar de toelichting die door de betrokken partners werd gegeven.

CZ Fonds_Zorg voor Later_foto KuppensJr

Contact met het CZ Fonds

Hebt u een vraag voor het CZ Fonds? Bijvoorbeeld over een ingediend project? Neem gerust contact met ons op. U krijgt binnen 5 werkdagen reactie van ons.

Naar boven