CZ partner van Dementie.nl, een initiatief van Alzheimer Nederland

De zorg voor een naaste met dementie is zwaar en kent een toenemende zorgvraag van de omgeving. Alzheimer Nederland lanceert met een aantal partners, waaronder CZ, op 19 april het nieuwe online platform: dementie.nl.

19 april 2016

Dementie.nl is een platform waar mantelzorgers van mensen met dementie concrete tips, antwoorden en ervaringen kunnen vinden en delen. En de vraagbaak voor praktische en inhoudelijke zorgvragen rond de informele (thuis)zorg voor een naaste met dementie. Het doel is een baken te zijn in de ondersteuning bij de ziekte dementie.

Vragen en antwoorden

Hoe ga ik om met het onrustige en agressieve gedrag van mijn naaste? Hoe zorg ik dat mijn moeder genoeg blijft eten? Wat kan ik doen om af en toe even ruimte voor mijzelf te creëren? Wat moet ik regelen voor later? Hoe organiseer ik de zorg? Dit soort vragen staan centraal op dementie.nl, een interactief platform dat nadrukkelijk voor én door mantelzorgers van mensen met dementie wordt vormgegeven, kennis gedeeld kan worden en lotgenoten en experts gevonden worden. Want samen weten we meer!

Groeiende groep mantelzorgers

In Nederland zorgen meer dan 750.000 mensen voor een naaste met dementie. Veel van die mantelzorgers voelen zich over of zwaar overbelast. Meer nog ervaren zij een versnippering in het informatieaanbod vanaf het moment van de diagnose en in het verdere verloop van de ziekte.

Samen voor het verbeteren van kwaliteit van leven

Net als Alzheimer Nederland maakt CZ zich sterk voor het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met dementie en hun mantelzorgers. Op dementie.nl bundelen we onze krachten om de kennis over dementie bij mantelzorgers te vergroten. Met de informatie, antwoorden en tips die we delen op dementie.nl ondersteunen we mantelzorgers in hun dagelijkse zorgtaak. En we helpen hen bij het organiseren van zorg en ondersteuning.

Zorg en ondersteuning organiseren

Een zorgexpert van CZ deelt op dementie.nl haar kennis en ervaring over het vinden, krijgen en regelen van de juiste zorg en ondersteuning. Zij maakt daarnaast mantelzorgers wegwijs in de regelingen en vergoedingen waar zij gebruik van kunnen maken als dat noodzakelijk is. Zowel voor zorg vanuit de Wmo, Zorgverzekeringswet als vanuit de Langdurige zorg. Tot slot geeft de zorgexpert praktische antwoorden op persoonlijke vragen.

Partners

Naast CZ hebben ook pensioenuitvoerder PGGM, de KNB (Koninklijke notariële beroepsorganisatie) en kennispartner Trimbos hun medewerking verleent aan de totstandkoming van dementie.nl.

Alzheimer Nederland

Alzheimer Nederland geeft al ruim 30 jaar hulp en informatie aan mensen met dementie en hun directe omgeving. Door belangenbehartiging en financiering van wetenschappelijk onderzoek werken zij aan een betere kwaliteit van leven nu, en aan een toekomst zonder dementie.

Naar boven