CZ, Robot Care Systems en TanteLouise doen praktijkervaring op met LEA

TanteLouise maakt de komende maanden kennis met zorg-assistent LEA. De zorgorganisatie gaat bij verschillende doelgroepen onderzoeken in hoeverre LEA kan bijdragen aan het verhogen van de zelfstandigheid, veiligheid en bewegingsvrijheid.

21 juni 2017

Over CZ Nieuws LEA bij tanteLouise

LEA wordt gebruikt door patiënten op de afdeling geriatrische revalidatiezorg, mensen met een niet aangeboren hersenafwijking (Parkinson/CVA) en mensen met dementie.

LEA is de innovatieve persoonlijke zorg-assistent van Robot Care Systems (RCS). LEA biedt ondersteuning bij het uitvoeren van dagelijkse handelingen. LEA zorgt voor meer stabiliteit, veiligheid en gemak. Voor de verdere doelgroep specifieke ontwikkeling en verfijning van de zorghulp is het van belang dat praktijkervaring wordt opgedaan bij diverse patiëntgroepen. LEA krijgt bij TanteLouise de kans om praktijkervaring op te doen. TanteLouise zoekt voor haar zorgcentra en verpleeghuizen continu naar innovaties en vernieuwingen die van toegevoegde waarde zijn voor de zorg aan haar cliënten. Ook zorgverzekeraar CZ (CbusineZ) is betrokken bij het onderzoek. CZ ondersteunt zorginnovaties die bijdragen aan het verhogen van de kwaliteit van leven en het verhogen van de persoonsgerichte zorg. Met dit praktijkonderzoek willen we onderzoeken in hoeverre LEA die bijdrage kan leveren.

LEA wordt gedurende 6 weken bij elke patiëntgroep intensief gebruikt. Zo wordt getest of de functionaliteiten bij de doelgroep aansluiten, maar ook of LEA écht bijdraagt aan de zelfstandigheid, veiligheid en bewegingsvrijheid van de cliënten.

Naar boven