CZ zet in op beter en lekkerder eten in het ziekenhuis

Patiënten komen soms onnodig zwak het ziekenhuis in of uit, dat belemmert het herstel. Goed en lekker eten kan dan helpen, want dat wordt ook echt opgegeten. Daarom gaat CZ investeren in FoodforCare (FfC). FfC biedt hoogwaardige en verse maaltijden die zijn afgestemd op de individuele voedingsbehoefte van de patiënt. De gezondheid wordt beter, het herstel gaat sneller en de kosten blijven gelijk.

1 januari 0001

Persoonlijk afgestemde maaltijden

De hoogwaardige en verse maaltijden van FfC zijn per patiënt afgestemd. Hierbij wordt rekening gehouden met de specifieke dieetbehoeften die een aandoening met zich mee kan brengen. Daarnaast wordt ook bijgehouden of de patiënt de voeding ook daadwerkelijk op eet. Gebeurt dat niet, dan wordt een andere oplossing gezocht om de patiënt aan te laten sterken.

Wetenschappelijke onderbouwing

CZ wil dit initiatief graag een boost geven. Deze samenwerking met FfC en Radboud Universiteit zorgt ervoor dat de resultaten wetenschappelijk worden onderzocht. De wetenschappelijke onderbouwing van voeding in relatie tot een gezonder leven is wat ons verbindt.

Echt verschil

Een eerste pilot heeft al laten zien dat gezonde en lekkere voeding echt het verschil kan maken. Patiënten zijn meer aangesterkt en beter opgewassen tegen de ziekte die ze hebben. Ze kunnen beter een operatie of behandeling ondergaan omdat het lichaam hier sterker voor is. Het zou zelfs tot gevolg kunnen hebben dat patiënten vlugger zijn aangesterkt en hierdoor eerder naar huis kunnen.

Lees meer hierover op FoodforCare

Naar boven