Beoordelingen zorg bij ernstige persoonlijkheidsstoornissen

CZ beoordeelt zorgverleners op verschillende kwaliteitsnormen.

Kwaliteitseisen

De beoordelingscategorieën zijn als volgt:

  • Beste zorg: deze zorgverleners scoren als beste op onze kwaliteitsnormen. Dit zijn onze voorkeursaanbieders. We bevelen hen van harte aan.
  • Goede zorg: deze zorgverleners scoren goed op onze kwaliteitsnormen.
  • Kan beter: deze zorgverleners scoren nog niet optimaal op onze kwaliteitsnormen.
  • Voldoet niet aan normen: deze zorgverleners voldoen niet aan de minimale kwaliteitsnormen. Zij krijgen bij CZ geen contract voor zorg bij ernstige persoonlijkheidsstoornissen. Dit kan invloed hebben op uw vergoeding.

Wilt u meer weten over de verschillende beoordelingscategorieën en de manier waarop CZ de kwaliteit van zorgverleners toetst? Lees meer over waarom we sommige zorg selectief inkopen.

Zorgverleners en vergoedingen

Op zoek naar een zorgverlener met een contract voor zorg bij ernstige persoonlijkheidsstoornissen? Vind een zorgverlener bij u in de buurt. Weten hoe de zorgverlener scoort op onze kwaliteitseisen? Kijk onder 'kwaliteitsindicatoren'. U kunt voor uw behandeling ook naar een online psycholoog.

Gaat u naar een zorgverlener zonder contract? Dat kan, maar  dan krijgt u misschien minder vergoed. Zeker als u naar het buitenland gaat, is het verstandig van te voren te informeren of de zorg voor vergoeding in aanmerking komt. Bij een behandeling met opname is vooraf toestemming van CZ vereist.
U kunt altijd contact opnemen met het CZ zorgteam voor verdere informatie.

Naar boven