Oogplakboek

Kinderen met een lui oog moeten hun gezonde oog afplakken. Maar wat als uw kind dat niet wil? Of de pleister eraf haalt? We helpen u en uw kind met het leuke Oogplakboek.

Wat is een lui oog?

Zo’n 3,5% van de kinderen in Nederland heeft een lui oog. Dat is een oog dat minder goed ziet, maar een bril helpt niet. Tot de leeftijd van 6 jaar is een lui oog goed te behandelen. Dat gebeurt door het gezonde oog af te plakken. Het luie oog gaat dan vanzelf z’n werk doen. Maar dat blijkt soms makkelijker gezegd dan gedaan.

Het Oogplakboek helpt

Oogplakboek

Veel kinderen begrijpen niet waarom ze hun oog moeten afplakken. En ook ouders weten niet altijd hoe belangrijk deze behandeling is. Daarom ontwikkelde het Universitair Medisch centrum Erasmus MC het Oogplakboek. Dat legt speels uit waarom afplakken écht nodig is. En met vrolijke stickers kan uw kind bijhouden wanneer hij een pleister heeft geplakt. Dat werkt écht. Er is zelfs een grote kans dat de behandeling door het Oogplakboek minder lang duurt. Dat is fijn voor u én uw kind.

Ook een gratis Oogplakboek?

Verzekerd bij CZ? Vraag het Oogplakboek gratis aan via de orthoptist. U ontvangt het boek dan samen met de afplakpleisters bij u thuis. De afplakpleisters vergoeden we uit de basisverzekering.

Naar boven